Foto: 112 Ptuj, Facebook
Družina Bedračevih iz okolice Ptuja je v požaru izgubila streho in celotno zgornje nadstropje svoje hiše. Ji morda lahko pomagate?

Poročali smo že, da je 12. junija letos zagorelo v stanovanjski hiši družine Bedrač v Dravcih v občini Videm.

Požar so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Videm in Tržec sicer pogasili, a je zgorelo okoli 150 kvadratnih metrov ostrešja in bivalni prostori v zgornjih prostorih stanovanjske hiše. V požaru nastala škoda je ocenjena na okoli 40.000 do 50.000 evrov, zato družina Bedrač prosi za pomoč.

Pred zimo si Bedračevi želijo strehe in elektrike

Jelka Bedrač je za Ptujinfo povedala, da je bil požar za družino velik šok - sploh zato, ker hiše niso imeli zavarovane: »Potem se kasneje stvari malo predelajo. Težko se je spet pobrati iz nič, najprej sam pri sebi, šele nato pa poskrbeti za vse ostalo. Tudi za otroke moraš biti močan in gledati naprej.«

Petčlanska družina, starša in trije otroci, zdaj živijo v spodnji etaži hiše. Ta še vedno nima elektrike, kar so doslej lahko rešili le za silo: elektriko za zamrzovalno skrinjo so potegnili od sosedov, z začasno omarico pa so poskrbeli za ostale najnujneše potrebe.

Pred zimo si Bedračevi želijo vsaj nove strehe in elektrike, je povedala Jelka Bedrač: »Ostalo bomo že.«

Foto: 112 Ptuj, Facebook

Na pomoč priskočili sorodniki, sosedje, prijatelji in sodelavci

Na pomoč Bedračevim so že priskočili sorodniki, prijatelji, vaščani in sodelavci. Po požaru so pomagali očistiti, kar se je zrušilo, družini so pomagali tudi s hrano, oblačili in drugim.

Sredstva za pomoč po požaru zbirajo na Rdečem križu, na pomoč pa bodo morda priskočili tudi obrtniki in trgovci z brezplačnimi storitvami.

Jelka je poudarila: »Zahvaljujemo se vsem.«

Foto: 112 Ptuj, Facebook

Da bi z doniranimi sredstvi škodo v celoti pokrili, se še ni zgodilo

Predsednica ptujskega območnega združenja Rdečega križa Marjana Cafuta je povedala, da sredstva za pomoč po požaru v združenju letos žal zbirajo že drugič: »Prvič smo sredstva zbirali za družino Šneberger s Ptuja, ki jim je hiša pogorela februarja. Glede na medijsko pokritje dogodka in glede na to, da je sredstva za pomoč zbirala še ena organizacija, odziv žal ni bil preveč močan.«

Razkrila je, da pa se je za družino Bedrač na računu Rdečega križa že zbralo nekaj tisočakov: »Glede na to, da doslej ni bilo velike medijske pokritosti te zgodbe, je odziv za družino Bedrač boljši. Tudi običajno boljšo odzivnost na naše akcije dosežemo tam, kjer so vpleteni majhni otroci, saj to čustveno vpliva na ljudi. Pri Bedračevih pa imajo tri majhne otroke.«

Kaj se zgodi v primeru, da se dobrodelnih sredstev zbere več, kot znaša materialna škoda? »To se doslej še ni zgodilo. Največ smo zbrali okoli 35 odstotkov vrednosti ocenjene škode,« je dejala Marjana Cafuta.

Vsi, ki bi želeli družini Bedrač pomagati, lahko darujete na račun Območnega združenja Rdečega križa Ptuj: SI56 0420 2000 0348 846, sklic SI00 245114, s pripisom: pomoč za družino Bedrač.

Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Tržec
Foto: 112 Ptuj, Facebook

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Zalostno,resnicno mi je tezko,da ostanes brez vsega.Ampak ...a niso imeli zavatovano?Zadnje case je vedno vec taksnih"akcij",kjer s prostovoljnimi prispevki financirajo obnovo/gradnjo hise.Nekateri se zapufajo za 30 let,ce jim sploh uspe dobiti kredit za nakup nepremicnine in celo zivljenje zivotatijo,da odplacujejo kredit,v teh primerih pa se hise zgradijo v rekordnem casu s prostovoljnimi prispevki.Mi je popolnoma jasno,da so finance omejene,ampak zavarovanje je OSNOVA.

atak (nepreverjen)

tud zavarovanje nekaj stane

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

Bogdan (nepreverjen)

Ja to je KARMA lahko pridobljeno hitro izgubljeno. Zato obstajajo krediti saj je zaposlena na sodišču. Aja kredite je treba vračat.

Starejše novice