Vir: Google zemljevidi
Republika Slovenija oziroma ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo na dražbi, ki bo potekala v začetku februarja, poskušala prodati mariborsko šolo in del bivših šolskih delavnic.

Ministrstvo za izobraževanje razpisuje javno dražbo za prodajo nepremičnin, katere predmet je prodaja nepremičnin in njihovih delov na naslovu Valvasorjeva 75 v Mariboru, ki jih predstavlja šolska stavba in del bivših šolskih delavnic. 

Gre za Waldorfsko šolo Maribor, ki temelji na principih waldorfske pedagogike in katero obiskuje v letošnjem šolskem letu okoli 200 otrok v devetih razredih.

Javna dražba bo potekala v petek, 4. februarja, na ministrstvu za izobraževanje, zraven šole, pa bodo na dražbi skušali prodati tudi del bivših šolskih delavnic.

Vir: Google zemljevidi

Kaj točno bodo na dražbi poskušali prodati?

Po pridobljenih podatkih bo država na dražbi ponudila šolsko stavbo, v izmeri 1974 kvadratnih metrov, dvorišče veliko skoraj tisoč kvadratnih metrov, dva dela delavnic velikosti 246 in 551 kvadratnih metrov, zemljišče pred stavbo v izmeri 251 kvadratnih metrov.

Predmet prodaje je tudi ogrevalni sistem, ki ga je kupec dolžan vzdrževati v delujočem stanju največ do 30. junija, ko so vsi etažni lastniki dolžni vzpostaviti ločen ogrevalni sistem, sistem instalacij, naprav in opreme, ki je v skupni rabi.

Imetnica lastninske pravice na navedeni nepremičnini je Republika Slovenija, upravljavec pa Tehniški šolski center Maribor.

Za nakup šolskega objekta se zanima Waldorfska šola

Objekti na Valvasorjevi 75 v Mariboru predstavljajo opuščene objekte Tehniškega šolskega centra Maribor, ki ima nove prostore na Teznem.

V objektih se sedaj nahaja Waldorfska šola Maribor, ki je tudi najemnica in je seznanjena s postopki razpolaganja oziroma s samo dražbo, zaradi česar se zanima za nakup šolske stavbe kot tudi dela delavnic.

»Waldorfska šola Maribor se pripravlja na nakup, vendar ni mogoče z gotovostjo predvideti, kdaj bo postopek razpolaganja tudi zaključen. Prostorski akti opredeljujejo namensko rabo nepremičnine za potrebe kulturne, izobraževalne, socialne in zdravstvene dejavnosti, kar oži krog potencialnih ponudnikov,« so za Mariborinfo razložili na ministrstvu za izobraževanje.

Del delavnic je tako že kupilo invalidsko podjetje Ozara, večji del delavnic pa država, ki je lastnica nepremičnin, brezplačno prenaša v last Univerze v Mariboru za potrebe Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

Izklicna cena za nepremičnine je 829 tisočakov, najnižji znesek višanja kupnine pa bo na dražbi v visok 500 evrov.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
PanchoVilla (nepreverjen)

Baj, baj valdorska spakedranščina ... ni več nkbm in matjaža kovačića, da bi vam to kupil ... slišim, da vam otroci v sedmi razred prestapljajo v državne šole, tam pa ne vedo kaj in kam z njim, ker nič ne znajo ... pol pa jim petke podarjajo, da bodo nekoč v življenju vrli politiki ...

PanchoVilla (nepreverjen)

Zoža krok potencialnih kupcev ne to kar si navedel (je dovolj raznih ordinacij, fizioterapij ...), pač pa firtl ... le kateri trotl bi imel za soseda cigana?

Studencan (nepreverjen)

Budalo. Cigani so se preselili na Poljane
.. Studenci so za celoten Maribor , Beverly hills ….!!

In reply to by PanchoVilla (nepreverjen)

PanchoVilla (nepreverjen)

Aaaaaaaaaaahhhhaaaahhhhaaaaa ...
BeverlyAnus ... po cigansko ... koji trotl ... ziher si Rom ...

In reply to by Studencan (nepreverjen)

Starejše novice