Mestna občina Maribor je sklenila dogovor z dvema trgovskima podjetjema, ki bosta občanom, ki so v samoizolaciji ali karanteni, na dom dostavljali osnovne prehranske in higienske izdelke.

Ker so na Mestni občini Maribor v času epidemije covid-19 v prvi polovici tega leta ugotavljali, da ima relativno veliko občanov, ki so bili v samoizolaciji ali karanteni, težavo z dostopom do najnujnejših prehranskih in higienskih izdelkov, želijo pred novim širjenjem okužbe zagotoviti, da teh težav tokrat ne bi bilo. 

14. septembra je Mestna občina Maribor na svoji spletni strani objavila javno povabilo k sodelovanju trgovskim podjetjem.

Podjetji Griček in VBM Korenček sta se odzvali na javno povabilo občine, objavljeno pred mesecem dni.

Naročila občanov, ki ne morejo priti do trgovine, bosta trgovca sprejemala po elektronski pošti ali telefonu in jih dostavljala na celotnem območju občine. Najnižja vrednost enega naročila je 30 evrov. Trgovca sta se zavezala, da bosta v okviru tega sodelovanja z mariborsko občino naročene izdelke prodajala po enakih cenah kot v redni prodaji. 

Ob tem bosta ponudila možnost odloga plačila do petnajst dni, dostavo pa izvedla v istem ali naslednjem dnevu, z izjemo nedelje.

Naročila bosta trgovini sprejemali na naslednjih kontaktih:

Pri dostavi na dom morata trgovca izvajati vse zaščitne ukrepe, ki so potrebni za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Miha30 (nepreverjen)

Pa tote trgovine majo ful navite cene...bi ja lahko dali neke bolj ugodne. Sicer pa ljudi je polno brez dela. Država bi lahko tukaj zrihtala, da bi vozli iz različnih trgovin na dom.

Starejše novice