Vir: Mestna občina Maribor
Za brezplačni prevoz po območju za pešce in ožjem središču Maribora bo občanom in turistom odslej na voljo še eno električno vozilo.

Prvo električno vozilo Maister je bilo zelo dobro sprejeto, zato sta Mestna občina Maribor in Marprom na mariborske ulice junija dodala še enega Maistra. Ta je opremljen z defibrilatorjem, ki so ga donirale Mariborske lekarne Maribor. 

Od petka, 10. julija, pa bo za brezplačen prevoz na razpolago še tretjo vozilo. Dvema zaprtima avtomobiloma na električni pogon se pridružuje še odprto mini vozilo Maister. 

Novo vozilo je nekoliko manjše od starejših in bo krožilo po ožjem središču mesta vsak dan med 8. in 20. uro. Prevoz s »poletnim Maistrom« bo možno naročiti s klicem na telefonsko številko Maistra, ki je 030 700 035.

Prevoz je možen ob upoštevanju zaščitnih ukrepov

Pri tem bodo za prevoz z odprtim Maistrom veljali že poznani zaščitni ukrepi, in sicer razkuževanje rok, uporaba obrazne maske in ohranjanje primerne medsebojne razdalje. 

Naenkrat bo lahko v vozilu poleg voznika sedel en potnik oziroma največ dva, če bosta člana istega gospodinjstva ali zaprte skupine.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legionar (nepreverjen)

Zelo primeren za hitrejše širjenje korona virusa med starejšimi . Lahko bi ga poimenovali KORONČEK !

Starejše novice