Mestna občina Maribor je s pomočjo sredstev Fundacije za šport v dvorani Tabor postavila novo opremo s trenažerji za fitnes.

Mestna občina Maribor in Fundacija za šport sta v kletnih prostorih dvorane Tabor Maribor postavili novo opremo s trenažeri. Nov fitnes je opremljen z olimpijskimi palicami za dvigovanje uteži, vadbenimi klopmi, ostalimi napravami za izvajanje specifičnih vaj za največje mišične skupine ter napravami za ogrevanje in vzdržljivostno vadbo.  

Skupna cena vseh naprav in opreme je znašala nekaj več kot 73.000 evrov, od tega je Mestna občina Maribor prispevala 70 odstotkov od končnega zneska in Fundacija za šport pa 30 odstotkov.

Tone Knez, direktor Športnih objektov Maribor, ob novi investiciji ni mogel skriti navdušenja: »Tako kot si človek oziroma športnik želi in teži po izboljšanju športnih dosežkov, tako smo si mi, kot upravljalci in še bolj športniki, ki trenirajo in vadijo v dvorani Tabor zaželeli, da bi končno po dobrih treh desetletjih od otvoritve in prve uradne košarkarske tekme v dvorani Tabor, dobili nov in prepotreben fitnes prostor z nujno potrebno, najsodobnejšo fitnes opremo tako za tiste vrhunske športnike in ekipe, kot tudi za tiste športnike, ki jim ni najpomembnejši rezultat, ampak druženje in pomoč ekipi, klubom in društvom pri njihovem razvoju.« 

Mariborski župan Andrej Fištravec je ob današnjih uradni otvoritvi še dodal: »Lahko rečemo, da dobivamo nov kakovostni vadbeni prostor prav tam, kjer je 'šport doma' v hramu športa - v dvorani Tabor. Dejstvo je, da je fitnes odlično orodje za napredek in če ga uporabljamo pametno, vam lahko 'reši' športno življenje. Veseli me, da smo v letu, ko Maribor nosi naziv Evropsko mesto športa, stopili z novo investicijo na področju športne vadbe. Verjamem, da ni zadnja.«

Tudi začetek sanacije na vzhodnem delu dvorane Tabor poteka v skladu z veljavnim gradbenim dovoljenjem, so še sporočili iz mariborske občine. Sanacijska dela so stekla konec decembra.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice