Nedvomno drži: Maribor ima karakterja na pretek! Poln je skrivnosti in zgodb, ki mu dajejo enkraten značaj - a prebivalci jih zaupamo le nekaterim, vsekakor pa ne Googlu.

Tiste najbolj nore in bizarne skrivnosti in zgodbe Maribora lahko doživimo z vodenimi sprehodi Rajzefibra po mestu ob Dravi.

Zakaj je Maribor-metropola in kako bodo med hojo Po čevljarčkovih stopinjah znova rešili mesto pred Turki? Na sprehodu Piramida -  korenine mesta bodo razkrili, zakaj Mariborčani pišemo Piramida z veliko začetnico, Špancir po parku pa bo sprehajalce popeljal po verjetno najlepšem, vsekakor pa najbolj zelenem predelu mesta. 

Pod mostovi Maribora, so se zgodbe pisale na obeh bregovih reke Drave na nostalgičnem Mi, otroci socializma našega mesta pa se bodo sprehajalci brez sramu in strahu sprehodili skozi polpreteklo zgodovino.

Sprehodi trajajo eno oziroma dve uri, gre pa za sproščeno pohajkovanje. Sprehodi so primerni za obiskovalce vseh starosti.

Urnik sprehodov:

  • 13.6., 17.00 - Piramida - korenine mesta (Vid Kmetič)
  • 14.6., 10.00 - Po čevljarčkovi poti (Mihelca Šuper)
  • 20.6., 17.00 - Pod mostovi Maribora (Jasmina Možič)
  • 21.6., 10.00 - Špancir po parku (Nina Berlan)
  • 27.6., 17.00 - Maribor metropola (Vid Kmetič)
  • 28.6. 10.00 - Mi, otroci socializma z našega mesta (Vid Kmetič)

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Kaj ste vi normalni"poglejte si kakšno zapuščeno trto imate na piramidi " sramota, ravno včeraj se si ogledal to mariborsko sramoto zdaj bi že moralo biti skoraj dvakrat poplevljeno 'pa ni niti enkrat., da se ne menimo o meter visoki travi. Sramota in to sredi Maribora' in vi omenjate turizem. Tega v Avstrije ne bi videli NIKOLI. Še enkrat MORAM"SRAMOTA.

Starejše novice