Zaključuje se Enimation: 7. mednarodni festival otroškega in mladinskega filma.

Zaključuje se 7. Enimation festival, ki je mednarodni festival otroškega in mladinskega filma, ki ga organizira Društvo za razvoj filmske kulture. Potekal je od 12. oktobra in v program vključil filme avtorjev in avtoric do 19. leta starosti. Poleg tekmovalnega in netekmovalnega filmskega programa pa so potekale tudi različne delavnice in druge vzgojno-izobraževalne vsebine, ki dopolnjujejo projekcije. 

»Festival … spodbuja otroke in mlade z vsega sveta k ustvarjanju filmov in jim omogoča, da svoja dela predstavijo širšemu občinstvu na velikem platnu kinodvorane. ENIMATION festival je namenjen tudi druženju mladih filmarjev in mentorjev, izmenjavi idej, znanj in mnenj,« so zapisali v program in dodali, da so veseli »vedno večje produkcije lokalnih ustvarjalcev ki jih s predvajanjem njihovih filmov na tako velikem festivalu najbolje podpremo in nagradimo«.

V tekmovalnem programu so prikazani animirani, igrani, eksperimentalni in dokumentirani filmi, zajete pa so tri starostne kategorije – MINI filmarji do 10 let, MIDI filmarji od 10 do 14 let in od 15 do 19 let MAXI filmarji – ki ji oceni programska komisija pod vodstvom mag. Hane Repše. Tako izberejo po enega najboljšega iz vsake kategorije in skupnega zmagovalca, ki prejme glavno nagrado.

Že 7. mednarodni festival otroškega in mladinskega filma

Enimation festival je začel delovati kot festival Mali slon v letu 2011 s pomočjo festivala Animateka, ki je takrat gostoval v Udarniku. Sedaj pa gre v Sloveniji za največji festival, ki prikazuje filme otrok in mladine. Tako so v lanskem letu prikazali kar 106 filmov iz 19 držav, gostili 40 gostov, obiskalo pa ga je 1878 gledalcev, navajajo na njihovi spletni strani. 

FOTO: Zavod Mars Maribor, Šola animiranega filma / Enimation school

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice