Organizatorji in partnerji festivala Pivo in cvetje, ki je 55 let potekal julija v Laškem, so se odločili, da festivala letos ne bo.

Zaradi epidemije novega koronavirusa so 56. festival Pivo in cvetje Laško prestavili na prihodnje leto, so danes sporočili iz Pivovarne Laško Union.

Doslej so bili organizatorji dogodka primorani festival odpovedati leta 1984 zaradi gradnje novega mostu prek reke Savinje, ki edini vodi v laško mestno jedro, poroča STA.

Letošnje načrte je organizatorju Centru za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško, pokrovitelju festivala občini Laško in generalnemu sponzorju Pivovarni Laško Union prekrižala globalna pandemija koronavirusa. Festival so načrtovali med 9. in 12. julijem, a je dobre tri mesece pred dogodkom nemogoče napovedati konec epidemije.

»Varnost obiskovalcev je prva skrb vseh, ki ga organizirajo. Zato so sklenili 56. festival prestaviti na prihodnje leto,« navajajo v Pivovarni Laško Union. Letošnji glasbeni program je bil v celoti določen, a se je pod vprašaj postavila izvedba, saj so številne turneje glasbenikov odpovedane.

Festival Pivo in cvetje je največji in najstarejši turistično-glasbeni dogodek, ki v Laško vsako leto privabil več 10.000 obiskovalcev. Festival je izrednega pomena za blagovno znamko Laško ter pomemben turistični produkt ne le lokalnega okolja, temveč vse Slovenije, so spomnili organizatorji.

Sledi tudi odpoved Festivala Lent?

Festival Lent, najbolj pričakovan, opevan in tudi najbolj kritiziran festival v Mariboru, bo Narodnemu domu Maribor tudi letos povzročil nemalo sivih las. To je zdaj že jasno. A odločitve, da bi Festival Lent v luči koronakrize prestavili ali odpovedali v Narodnem domu Maribor z ostalimi deležniki (še) niso sprejeli. 

»Vsekakor je napovedovati kar koli preuranjeno,« je za Mariborinfo dejal Boris Črnič, vodja stikov z javnostmi v Narodnem domu Maribor.

Po njegovih besedah je Festival Lent je skoraj popolnoma pripravljen: »Žal, pa v zadnjem času prejemamo odpovedi predvsem čezoceanskih skupin.« Katerih skupin, ne razkriva.

»Pripravljeni smo, verjetno pa bo od nas situacija zahtevala spremembe, o katerih že intenzivno razmišljamo,« priznava Črnič.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice