Foto: Mediaspeed
Cafova ulica bo praznično dišala 17. in 18. decembra med 16. in 20. uro, ko se bo vrtel letošnji božični kulinarični vrtiljak Cafoodfest.

Cafova ulica bo tudi ta december zaživela v prazničnem vzdušju, kljub prenovi se bo znova odvil pravljično-kulinarični festival Cafoodfest.

Praznični čas, ki je pred vrati, in z njim praznično vzdušje želijo na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor znova pričarati tudi na Cafovi ulici, zato bodo tik pred prazniki, 17. in 18. decembra, pognali kolesje božičnega kulinaričnega vrtiljaka Cafoodfest.

Dvodnevni dogodek, kjer bodo brbončice obiskovalcev razvajali poleg študentov Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor tudi študenti Višje strokovne šole IC Piramida, se bo letos odvijal na prenovljeni Cafovi ulici. 

Tudi letos bo dišalo po inovativnih uličnih prigrizkih, vsesplošno veselje pa bo dopolnil bogat program s pravljičnimi artisti, obljubljajo.

Cafova ulica je sicer že od septembra zaprta za ves promet, saj tam poteka preureditev. Z Mestne občine Maribor so za Mariborinfo potrdili, da bo »prenova končana do 20. decembra 2019.«

Z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor ob tem za Mariborinfo odgovorjajo, da novo podobo Cafove vsi že nestrpno čakajo. 

»Menim, da bo v novi podobi lepa popestritev za to urbano okolje, predvsem pa veliko prijaznejša za vse, ki jo koristimo,« je za Mariborinfo dejala Tanja Angleitner Sagadin, nova direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor. 

»Namen upočasnitve prometa in dviga kakovosti življenja v območjih šol je s prenovo zagotovo dosežen. Bo pa nova ureditev vsekakor izjemno prijazna študentom in dijakom, katerih je zaradi obeh šol v ulici dnevno med 500 in 600. Nam na šoli je nova ureditev všeč, ker bo imela ulica bolj doživljajski vidik, ljudje se pa bodo lahko bolj družili,« je še pristavila.

»Občina nam je zagotovila, da bodo dela na Cafovi zaključena do te mere, da bomo lahko naše aktivnosti, za katere smo v prejšnjih letih morali zapreti ulico, izvajali na novih površinah, obdanih z na novo posajenimi drevesi in postavljeno ulično razsvetljavo,« so še pojasnili na šoli.

Foto: Mediaspeed

»Območje, na katerem bo hitrost vožnje omejena na 20 kilometrov na uro, bo urejeno kot skupni prometni prostor za pešce, kolesarje in motorni promet, ki bodo enakovredni udeleženci v prometu na tej površini,« pojasnjujejo na Mestni občini Maribor.

S preureditvijo Cafove ulice mesto po besedah županstva sledi ciljem celostne prometne strategije mesta Maribor, ki predvideva umirjanje uporabe motornih vozil, spodbujanje kolesarjenja in večanje površin za pešce.

Vrednost investicije ostaja nekaj čez 465 tisoč evrov, pri tem je Mestna občina Maribor za projekt pridobila okoli 320 tisoč evrov nepovratnih sredstev iz kohezijskega sklada Evropske unije. Dela bodo končana dovolj hitro, da bo lahko Cafova zasijala v praznični osvetlitvi, obljubljajo na Mestni občini Maribor.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Darko L. (nepreverjen)

nove Cafove se veseli samo gostinska šola

Demir18 (nepreverjen)

Nove Cafove se veselim tudi jaz, pa niti ne živim v centru. Cafova ulica ni last ljudi, ki so na njej kupili stanovanja, ampak je last vseh Mariborčanov. Dajte si to že dopovedat.

In reply to by Darko L. (nepreverjen)

Jajaja (nepreverjen)

Točno tako! Parkirnih mest je dovolj v parkirni hiši, ki je čisto zraven. Če živiš v centru mesta pač ne moreš imeti vsega pri roki.

Starejše novice