O bližajočem se smučarskem spektaklu, ki bo letos na Mariborskem Pohorju potekal kar dva dni, smo spregovorili z Mitjo Dragšičem, vodjo tekmovanja za 55. Zlato lisico.

Organizatorje zdaj čakajo še sklepne priprave, vključno s končno preparacijo snežne podlage z vodo, da bo lahko nudila vsem tekmovalkam enakovredne pogoje. Ob tem je Dragšič tudi potrdil, da je proga pravzaprav že pripravljena, treba jo je le še utrditi.

»Današnji dež ni naredil nič kaj škode, vsaj kar se tiče našega načrta in priprave same proge. Tudi po dežju bomo še dodatno zmočili teren. Napoved kaže, da se bo v teh dveh oziroma treh dneh in nočeh še ohladilo, kar je le dodatni plus, da snežna podlaga zmrzne,« je povedal nekdanji alpski smučar.

Ob tem je povedal, da je v primerjavi z lani vsekakor več snega, ki je hkrati kvaliteten in utrjen. »Imamo pravo podlago, da naredi samo še narava tisto, kar more. Do petka nas čaka sicer še kar nekaj dela, a optimistično zrem naprej.«

Tako je progo potrebno še utrditi z vodo, postaviti štarte, dokončati mreže in ciljne arene ter podobno. A dvoma, da jim ne bi uspelo urediti vsega potrebnega, ni, saj, kot potrjuje vodja tekmovanja, so »tukaj zato, da izpeljejo ti dve tekmi«.

V petek naj bi tako prišlo več kot 2000 otrok, česar se Dragšič izredno veseli, »saj na mladih svet stoji«, ob tem pa vabi tudi vse ostale, da si ogledajo trud tako smučark kot tudi organizatorjev.

Maribor dobil zeleno luč!

Zeleno luč za izvedbo Zlate lisice je prižgal snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze Markus Mayr, ki je progo pregledal danes dopoldne: »Zelena luč za končne priprave je prižgana.« 

»Še enkrat smo pokazali, da se znamo ekipno zelo dobro dogovoriti in verjamem, da bomo izpeljali zelo dobro tekmo,« je že prejšnji teden Dragšič.  

Marko Rataj, predstavnik upravljavca smučišča, pa je izrazil zadovoljstvo ob dobrih snežnih pogojih, ki so posledica novega zasneževalnega sistema. Kot je dejal, so »v relativno mejnih pogojih« uspeli pripraviti dovolj snega, natančneje kar 140 kubičnih metrov snega v 160 urah: »Zelo nas veseli, da lahko organizacijskemu odboru Zlate lisice predamo tak teren, kot ga lahko vidite tukaj.« 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice