Študentski domovi univerze v Mariboru izbirajo novega direktorja, na razpis pa se je prijavil tudi Andrej Fištravec. Nov direktor bo znan v prihodnjih dneh.

Potem ko se je po odhodu Lidije Divjak Mirnik skoraj leto dni čakalo na razpis za direktorja Študentskih domov Univerze v Mariboru, se je razpis zaključil 11. junija.

Med tistimi, ki jim diši mesto direktorja študentskih domov, je tudi nekdanji župan Andrej Fištravec

»Da, prijavil sem se na razpis za direktorja študentskih domov,« je za Mariborinfo potrdil Fištravec, ki smo ga ujeli med dopustom v Poreču.

Kdo bo vodil študentske domove?

Divjak Mirnikova je zaradi nezdružljivosti funkcij po lanskih državnozborskih zapustila mesto direktorice pred potekom štiriletnega mandata. Po njenem odhodu je funkcijo vršilke dolžnosti direktorice opravljala Mojca Tancer Verboten, ki pa je pred časom odšla v službo na rektoratu univerze. Za njo je mesto vršilke dolžnosti direktorice prevzela Maja Krajnc Ružič.

Med prijavljenimi je tudi sedanja vršilka dolžnosti direktorice Krajnc Ružičeva, ki je to za Mariborinfo tudi potrdila. Po neuradnih informacijah naj bi ji v igri za direktorski stolček kazalo najbolje.

V prostorih univerze je danes potekala seja senata, ki je podal mnenje k imenovanju direktorja druge članice. Imenovanje direktorja je tako že v zadnji fazi, predvidoma konec tega tedna pa naj bi bilo tudi uradno znano kdo vse se je prijavil za mesto direktorja študentskih domov in kdo jih bo vodil naslednja štiri leta.

V skladu s statutom univerze direktorja druge članice, torej tudi Študentskih domov Univerze v Mariboru, imenuje rektor univerze po javnem razpisu in predhodnem mnenju strokovnega sveta druge članice univerze ter mnenju senata univerze za dobo štirih let in je lahko po preteku tega časa ponovno imenovan.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hmmmm (nepreverjen)

Z eno gleda z drugo krade.... Prste vstran kradljivi kljukec. To mora biti manadzer ne pa sfauliran profesor, ki nic ni naredil.

Kritik (nepreverjen)

Pravi Mariborčani se spomnimo Fištravca kot "raziskovalca" Marksističnega centra ,kjer je mešal topel in hladen zrak skupaj s sodelavcem ....ki ga ne bom imenoval ! To je vse kar je naredil za Maribor !

Starejše novice