Na Ptuju je bilo danes mogoče občudovati sila nenavaden prizor: skozi mesto je teklo ali se sprehajalo več sto Božičkov.

Osmi Božično-novoletni ptujski tek in pohod je udeležencem predpisal le Božičkovo kapo, vse ostalo pa prepustil domišljiji. Tako je bilo mogoče srečati ne le v športni, temveč tudi kompletni Božičkovi ali Božičkini opravi, najpogumnejši pa so pot pod noge vzeli kar v kratkih hlačah.

Na netekmovalnem in brezplačnem dogodku so najprej na kratki progi tekli najmlajši, sledili so jim še odrasli.

Približno sedem kilometrov dolga proga se je začela na mestni tržnici in se vila čez Slomškovo ulico, Slovenski trg, Prešernovo ulico, Cafovo ulico, Dravsko ulico, peš most, nasip ob Dravi, mimo Term Ptuj, igrišča za golf in do Skorbe ter nazaj. Na Skorbi so tekačem postregli z okrepčilom.

Osmi Božično-novoletni ptujski tek so organizirali: Mestna občina Ptuj, Občina Hajdina, Zavod za šport Ptuj, Zavod za turizem Ptuj, Vaška skupnost Skorba in Ekipa Božiček Ptujski.

Matija Brodnjak iz Ekipe Ptujski Božiček je povedal: »Letos se lahko pohvalimo, da nam je uspelo priti do številke 500 udeležencev. Imeli smo 493 prijavljenih, se jih pa kar nekaj ni prijavilo. Želimo si, da bi zdaj šli proti številki tisoč. Na novi mestni tržnici smo naredili skupinsko fotografijo, nato pa še eno pri novem ptujskem prstanu.«

Dodal je, da je zamisel za tek nastala v Avstraliji, kjer so ga Božički navdušili: »Odlično je tudi, da imamo vsako leto na Ptuju vrhunsko vreme. Doslej nas je vedno spremljalo sonce, naj tako ostane še naprej.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice