Srečna za to, kar je dosegla. Kako pa boste vi obrnili svet na bolje?

Beba Ščap. Dobrotnica. Neuničljiva. Vztrajna. Trmasta. Že po desetih dnevih je spet sedela na vrhu stopnic Kalvarije in obujala spomine. Pravi, da se nekaterih stvari ne da opisat, tudi tega kako doživlja zgodbo po vsem tem ko spet sedi na vrhu Kalvarije. Je srečna, četudi ji je podvig veliko vzel, saj ji je po drugi strani še več dal. Predvsem pa je dal drugim, tistim, ki se zaradi finančne stiske s športom ne morejo ukvarjati kot bi si želeli.

Zato jo je po dobrodelnem podvigu čakala prijetnejša naloga, ko je v roke Tomaža Barade, podpredsednika Olimpijskega komiteja Slovenije, predala ček v višini 4865,79 evra. Znesek v celoti dobi Fundacija za podporo mladim športnikom, ki bo tako lahko še razširila svoj nabor talentiranih mladih športnikov.

Vesela podpore drugih športnikov

Kljub temu, da je od projekta komaj 14 dni, še vedno sestavlja zgodbo po vsem tem. Skozi ves čas projekta, kjub raznoraznim zapletom ni razmišljala, da bi odnehala. Želi marsikaj narediti in spremeniti v tej naši mali državi. Še posebej je vesela, da jo pri njenem razmišljanju podpirajo tudi drugi znani športniki od Ilke Štuhec do Uroša Zormana, ki je enemu od teh otrok iz fundacije za športnike iz socialno šibkih okolij, podaril bivanje na njegovem poletnem taboru. Pod Kalvarijo pa sta jo že v času podviga obiskala smukač Boštjan Kline in sredi noči ultramaratonec Iztok Deželak.

Bebina dobrodelnost ne počiva

Njen fokus je trenutno pri tem, da posluša svoje telo, ki se mentalno počasi sestavlja nazaj, saj se je v življenje vrnil njen vsakdan. Že pred Kalvarijo111 je na pomoč priskočila mlademu Roku Černicu, ki organizira veliko dražbo dresov. Priskrbela mu je namreč kar nekaj dresov, pomaga mu tudi z nasveti, ko jih potrebuje. Kaže, da Beba ne zna prav veliko počivati.

Pravi, da je srečna

O naslednji akciji še ne razmišlja, saj se ne sili v zgodbe, ki jih ne začuti. "Pustim času, da naredi svoje", doda Beba.

"Sem ambasadorka priznane športne znamke, ki izvira iz Danske in ima prav poseben slogan, ki ji je pisan na kožo: S športom spreminjamo svet. Srečna sem, da lahko en majhen del prispevam tudi sama."

Kako pa boste vi obrnili svet na bolje?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice