Beba Ščap že čez polovico zastavljenega cilja. Še vedno z obema nogama trdno na tleh.

Trmasta Štajerka se še vedno odlično spopada z najdaljšimi stopnicami Maribora. Priljubljeno rekreativno točko narave željnih Mariborčanov, že drugi dan uspešno spreminja v dobrodelni boj s psiho in telesom. Kljub temu, da se že več kot šestnajst ur vzpenja in spušča po poti, ki šteje 454 stopnic, izgleda polna energije in želje, da do 18. ure zvečer, konča zastavljenih petinpetdeset vzponov in šestinpetdeset spustov.

Čez noč jo je bodrila misel na jutranji obisk fizioterapevta in obisk ultramaratonca Iztoka Deželaka, ki se je pod vznožje Kalvarije pripeljal iz Šentruperta kar s kolesom in z njo opravil dva vzpona. Ob sončnem vzhodu pa ji je zraven strokovnih prijemov fizioterapevta, moči povrnil »domač« zajtrk, sestavljen iz kruha oblitega z jajcem in domačo govejo juho, ki jo Beba naravnost obožuje. Tudi pri vnosu tekočin, Beba stavi na domačnost, saj med podvigom najraje popije vodo z domačim bezgovim sokom ali sokom sveže stisnjenih pomaranč, ki ga nato kombinira z izotoničnimi napitki in praškom magnezija za hranjenje mišic. Tako kot vsako jutro, si je tudi tokrat privoščila kavo.

Največ energije pa prispeva spremljevalna ekipa, ki ji neumorno stoji ob strani, pripravlja napitke in z njo deli pozitivne misli, četudi se nihče od njih s športom nikoli ni profesionalno ukvarjal. Verjetno so tudi oni eden izmed razlogov, da Beba praktično ne čuti bolečin v nogah in vsak svoj spust k spremljevalni ekipi pospremi z nasmehom. Slednjega je bilo še posebej veliko, ko so jo okoli pol enajste ure dopoldan, obiskali in z glasnim aplavzom nagradili malčki iz bližnjega Montessori vrtca.

Čakamo le še na 18. uro in zaključek Bebinega dobrodelnega podviga.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice