Tudi odrasli pišejo božičku, zakaj pa ne? Očitno se jim je obrestovalo, namreč kar 341 brezdomcem je humanitarno društvo Humanitarček razdelilo darila, ki so si jih zaželeli.

Letos je že četrto leto, odkar so v humanitarnem društvu Humanitarček z akcijo »Skriti božiček brezdomcem« razdeljevali darila. Letos so se akciji pridružila še zavetišča po vsej Sloveniji, in sicer v Slovenj Gradcu, Bertokih, Kopru, Izoli, Celju in Hiši Mallorca Ajdovščina.

Božiček so dobri ljudje, ki so na svoje naslove prejeli pisma želja

Četudi je božičku pisalo 341 oseb, v društvu niso pozabili tudi na tiste, ki pisma niso poslali. Pisem pa niso naslovili na društvo, pač pa na osebne naslove dobrih ljudi, ki so v akciji želeli sodelovati. Bilo jih je kar dvakrat več kot samih pisem.

»Same pakete so pripravili ljudje, ki so se prijavili na našo akcijo v začetku decembra in prejeli avtentično pismo brezdomca na domač naslov ter ga izpolnili po najboljših močeh,« je za Mariborinfo komentirala Maja Kos iz društva Humanitarček.

Na Štajerskem so si največkrat zaželeli (uganite!) kap NK Maribor

Na Štajerskem, kjer so si brezdomci najbolj zaželeli kap NK Maribor, so na pomoč priskočili kar vijolični, ki so radodajno med vesele obraze razdelili mnogo kap.

»Seveda pa so še vedno ostajale želje po suhem sadju, šumečih tabletkah, cedeviti, kavi in milka čokoladi,« še pravi Kosova. 

Solze, presenečenje in hvaležnost na licih ljudi

Mnogi srečneži, ki so prejeli darilo, kakršnega so si zaželeli v pismu, so bili ganjeni do solz.

»Odzive bi lahko strnili v preprostih nekaj besed - presenečenje, hvaležnost, tudi kakšna solzica. Drugo leto upamo, da se nam pridruži še več zavetišč in svoje želje na papir izlije še več brezdomcev,« še pravi Kosova, ki prilaga še pismo božičku enega velikega ljubitelja starega dobrega rocka.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice