Priprave na polmilijonsko preureditev Cafove ulice naj bi že stekle.

Z uvedbo v delo izbranega izvajalca za preureditev Cafove ulice, podjetja Markomark Nival, se je po napovedih Mestne občine Maribor v ponedeljek, 9. septembra, začela preureditev Cafove ulice v središču Maribora.

Z uvedbo izvajalca v delo je začel teči pogodbeni rok za izvedbo del, izvajalec pa bo moral Mestno občino Maribor zaprositi za zaporo ulice.

Kot so v začetku septembra sporočili iz Mestne občine Maribor, so predvidevali, »da se bodo tako gradbena dela v Cafovi ulici začela v tednu po 16. septembru.« Danes dopoldne je bila ulica še vedno odprta za promet.

Ves čas gradnje bo ulica zaprta za promet, omogočeni pa bodo izvoz iz garaž ter dostopi do Okrajnega sodišča v Mariboru in dvorišč Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor ter Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor.

Po zaključku del, ta morajo biti po pogodbi končana v stodesetih dneh po uvedbi v delo, bo Cafova ulica zasnovana kot skupni prometni prostor za pešce, kolesarje in motorni promet, še ponavljajo na Mestni občini Maribor.

Vstop na območje bo opremljen s potopnimi stebrički, hitrost vožnje bo omejena na 20 kilometrov na uro. Ulica bo prevozna v obe smeri in tudi režim dostopa do garaž bo ostal nespremenjen. Urejen bo dostop za potrebe stanovalcev in lokalov, ki bodo imeli na preurejenem območju na voljo parkirna mesta za dostavo. 

Pred sodiščem bo za kratkotrajno parkiranje na voljo šest parkirnih mest.

Vrednost investicije je nekaj čez 465 tisoč evrov, Mestna občina Maribor je za projekt pridobila okoli 320 tisoč evrov nepovratnih sredstev iz kohezijskega sklada Evropske unije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice