Foto: Jaka Arbutina
Že tretjič so se v dir po mariborskih ulicah spustili hitri Božički.

Športno društvo in zaposlitveni center Avantus ter Mariborski tekači so ob podpori Protime, Professional Timing organizirali 3. Božičkov tek v Mariboru.

Foto: Jaka Arbutina

Tako so se ogreti in zagreti Božički spustili v dir čez mesto, nadaljevali svojo tekaško pot čez mestni park, pod Piramido ter mimo Ljudskega vrta. Približno 7-kilometrska trasa se je zaključila nazaj skozi mestne ulice.

Foto: Jaka Arbutina

Božičkov tek tudi letos dobrodelno obarvan

Medtem ko so otroke ob prihodu v cilj nagradili s posebnimi medaljami, ki jih bodo spominjale na uspešno premagan izziv, se je razveselilo tudi humanitarno društvo Koraki za korakce, saj so en evro od vsake vplačane startnine podarili njim.

S svojim projektom »20 za 20« pa se je Božičkovemu teku tudi letos pridružil ambasador otroških tekov Marko Soršak Soki, ki je z glasbili do danes obdaril že več kot 50.000 otrok oziroma več kot 120 osnovnih šol.

Čeprav je Soki svoj cilj že dosegel, se ne ustavlja, ampak nadaljuje s svojim poslanstvom. Ponosni in veseli so, da bodo z izkupičkom Božičkovega teka sodelovali pri obdaritvi ene slovenske osnovne šole.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Vreme zal vse zaj....

Starejše novice