V Dvorani Tabor se danes odvija Karierni sejem, ki bodoče iskalce zaposlitve izobražuje o možnostih in priložnostih.

V Dvorani Tabor že od 8. ure zjutraj odvija Karierni sejem, ki je namenjen vsem iskalcem zaposlitve, predvsem pa osnovnošolcem, srednješolcem, šolskim svetovalcem, sedaj v popoldanskem času pa je bilo poleg tudi veliko staršev, ki se z otroki zanimajo za predstavitev možnosti zaposlovanja, usposabljanja in izobraževanja.

Predstavlja se vsaj 56 razstavljavcev - veliko število gimnazij, poklicnih šol in tudi številna podjetja, ki zaposlujejo. Letos je to že drugi karierni sejem, kjer ponujajo odgovore na enem mestu: informacije o vpisu, poteku praktičnega usposabljanja, možnostih štipendiranja, delovnem procesu, nadaljnjem izobraževanju in o poklicu samem. 

Pri tem povabijo na sejem (oziroma sejme) tudi delodajalce, ki iščejo nove sodelavce, razvojne agencije in druge, ki se ukvarjajo z razvojem svojega območja, zasebne agencije s področja zaposlovanja, izobraževalne in nevladne organizacije, predstavnike delodajalcev in sindikate ter vse druge, ki delujejo na trgu dela kot partnerji. Med drugim je svojo obrtno dejavnost predstavljal tudi 6pack Čukur.

6pack Čukur obkrožen z mladimi.

»Na ta način si mladi lažje predstavljajo poklice in posledično hitreje odločajo za nadaljnje izobraževanje in njihove karierne poti. V prihodnjih letih si bomo organizatorji prizadevali, da se bo Karierni sejem razširil ter vključeval osnovnošolce in srednje šole iz celotne Podravske regije,« je še zapisal Aleš Pulko, predsednik Obočne obrtno-podjetniške zbornice Maribor.

Sejem prireja Mesta občina Maribor v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Univerzo v Mariboru, Zavodom RS za zaposlovanje, Športnimi objekti Maribor ter ravnatelji osnovnih in srednjih šol.

Zlato.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice