Jutri bodo lahko prvi obiskovalci preizkusili drsališče pod Pohorjem. Domačini pozdravljajo novo pridobitev v Mariboru.

Z jutrišnjim dnem se odpira novo, pokrito drsališče z drsalno stezo, ki je letos postavljeno tik ob Snežnem stadionu pod Pohorjem. Uradno bo sicer drsališče v polni meri 'zaživelo' v soboto, s prihodom dedka Mraza.

Kot je danes pojasnil Bojan Šušteršič, direktor agencije Mopa d.o.o., so se povezali s številnimi lokalnimi društvi in organizacijami, s katerimi so sooblikovali vsebinski program.

»Samo led je premalo. Mi želimo doživetja za vse generacije,« poudarja Šušteršič.

Iz centra mesta pod Pohorje

Potem ko s prijavo na razpis Mestne občine Maribor niso uspeli, so se odločili narediti svojo zgodbo. »V turistično atraktivni del Maribora dodajamo zimsko športno atrakcijo in predvsem vsebine, ki so zanimive za vse generacije. Za male otroke, za družine in za mladino,« pojasnjuje Šušteršič. Lani je postavljal drsališče na Trgu generala Maistra, pred tem že večkrat na Trgu svobode, letos pa pod Pohorjem.

Pripravili so 200 kvadratnih metrov pokrite ledne ploskve in dodatnih 100 kvadratnih metrov drsalne steze okoli fontane, ki sicer krasi podobo ciljne arene.

Drsališče bo odprto do 10. februarja prihodnje leto. Obratovalo bo vsak dan od 10.00 do 21.00, pri čemer so v vsakem dnevu predvideli tri polurne premore zaradi urejanja ledu.

Za najmlajše brezplačno drsanje, za vse brezplačno parkiranje

Glede na izbrano lokacijo pričakujejo, da bodo drsališče obiskovali turisti, ki bodo prenočili v pohorskih hotelih ali penzionih, predvsem pa verjamejo v družinske popoldneve.

»V Mariboru in okoliških krajih je mnogo družin. Otroci do petega leta lahko pri nas drsajo brezplačno. Za razliko od ostalih drsališč, mi nudimo še najmanj dve prednosti. Prva je zagotavljanje varnosti,« dodaja Šušteršič.

Ker so doživetja lahko prijetna samo brez poškodb, so pripravili pravila drsališča, v katerih je med drugim zapisana obvezna uporaba čelade. »Kakršnekoli. Lahko je kolesarska, smučarska... čelada, ki jo tudi sicer otroci uporabljajo. Pomembno nam je, da je glava zaščitena,« razlaga Šušteršič.

Kot prednost v primerjavi z drsališčem v središču mesta je izpostavil možnost brezplačnega parkiranja.

»99 procentov družin do drsališča pride z avtom. Vemo, da v mestu težava s parkirišči, zato je brezplačno parkirišče pod Areno velika prednost. Naš cilj je, da omogočimo družinske popoldneve v malo drugačnem okolju z lepim razgledom in doživetji na ledu,« dodaja Šušteršič.

Bojan Šušteršič, direktor agencije Mopa d.o.o., je danes preizkušal led.

Cene za tri in pol ure drsanja

  • otroci do petega leta drsajo brezplačno
  • mladina od šest do 18 let: 2 evra
  • odrasli: 3 evre
  • izposoja drsalk (od velikosti številke 23 naprej): 2,5 evra
  • izposoja čelade: 2 evra
  • izposoja 'medvedka' oziroma pomagala na ledu: 3 evre
  • kavcija za izposojo drsalk, čelade ali 'medvedka': 50 evrov ali osebni dokument

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice