Društvo za zaščito živali Maribor se sooča s finančnimi težavami, saj je prostovoljne narave in tako ne dobiva redne finančne podpore.

Pred dnevi sta se na uredništvo Mariborinfo obrnila prostovoljca Društva za zaščito živali Maribor Jure Kralj in Klara Kulovec. Povedala sta, da v društvu delajo marsikaj več kot zgolj iščejo živalim prijeten dom, financ pa jim za vse aktivnosti krepko primanjkuje.

Z dobrodelno dražbo do potrebnih financ

»Prilagam zadnji primer muce najdene v Lenartu, da tudi sami vidite, na kaj vse prepogosto naletimo. Vsi vemo, kako drage so storitve veterinarjev. S Klaro imava tudi enega posvojenčka, ki je sedaj že dva tedna z nama in ne morem opisati, kaj nam je prinesel ta muc, ki sliši na ime Blu. Prav tako sva fotografa, imava 20 fotografij iz zadnje razstave, ki bi jih rada prodala in ves denar podarila Društvu za zaščito živali Maribor za nujno potrebne operacije in rehabilitacijo nebogljenih živali. Ciljala sva nekako na 20 do 25 evrov na fotografijo. Fotografije so naprintane na material Forex, kar pomeni, da ne potrebujejo okvirja. Velikost fotografij je 70 x 50 centimetrov,« je uredništvu s cmokom v grlu povedal Kralj.

Zaradi nevzdržne finančne situacije in dejstva, da je mariborsko zavetišče zaradi polnih kapacitet ustavilo sprejem mačk, razen poškodovanih in bolnih, v naslednjih tednih tako pričakujejo porast klicev in prošenj za pomoč ob najdbi zavrženih, nikogaršnjih mačk pri čemer gre predvsem za mladiče. »Ker nismo zavetišče, kar pomeni, da nimamo kapacitet za nameščanje, niti nismo financirani s strani občin, nujno potrebujemo vašo pomoč,« proseče zaključi Kralj in doda, da lahko ljudje prostovoljno donirajo finančna sredstva, četudi ne želijo fotografij. To lahko naredijo direktno na bančni račun društva:

Društvo za zaščito živali Maribor
Avtomobilska ulica 25, 2000 Maribor
TRR: SI56 0417 3000 0739 916, Nova KBM

Namen: Jure in Klara za živali

Fotografije, ki so naprodaj v dobrodelne namene, pa si lahko ogledate v spodnji galeriji in nas o nakupu obvestite preko elektronske pošte na urednik@mariborinfo.com ali info@dzzz-mb.si ali pa kar Društvo za zaščito živali Maribor na številko 040-211-881.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice