V okviru nadgradnje železniške proge Maribor–Šentilj je v teku gradnja največjega železniškega viadukta v Sloveniji, začel pa se je tudi izkop predora Pekel. Gradbišče predora je obiskal državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič.

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je že jeseni pričela z deli na 3,7 kilometra dolgem odseku železniške proge Počehova–Pesnica. 

Projekt, ki je vreden 100,96 milijona evrov, zajema gradnjo predora Pekel v dolžini 1530 metrov vključno z reševalnim rovom, gradnjo 896 metrov dolgega viadukta Pesnica in gradnjo podvoza Pesnica.

Gradbišče gradnje predora je obiskal Aleš Mihelič, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, kjer so mu predstavili potek gradbenih del na viaduktu Pesnica in potek del na predoru. 

Obiska so se udeležili številni visoki gostje in predstavniki izvajalcev – Pomgrad, Kolektor Koling, SŽ-ŽGP, GH Holding, Gorenjska gradbena družba.

Pred predorom postavili kipec sv. Barbare

Kot je običaj na tovrstnih gradbiščih, so pred predorom postavili kipec sv. Barbare, zaščitnice rudarjev in predorskih delavcev. Postavila ga je botra predora Ljiljana Herga, direktorica Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo.

»Vsekakor je varnost na gradbiščih izjemno pomembna in se je zavedamo velikokrat šele takrat, ko se kaj zgodi,« je ob tem povedal Mihelič in zaželel srečo vsem, ki delajo na projektu. 

Z vidika varnosti bo sicer novi predor opremljen s sistemom klica v sili, z video nadzorom in s sistemom za javljanje požara. 

Ljiljana Herga, direktorica Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, je postavila kip sv. Barbare.

Dela bodo predvidoma končana do marca 2023

Izvajalec je začel s pripravljalnimi deli v mesecu septembru 2020. V okviru del so bili urejeni dostopi do gradbišča, čiščenje pobočja in izvedba portalov. Za potrebe gradbenih del so v neposredni bližini postavili tudi betonarno. 

Trenutno potekajo dela na južnem in severnem portalu predora. Dolžina predora bo 1530 metrov, ocenjujejo, da bo količina vsega izkopanega materiala v predoru približno 195.000 kubičnih metrov.

»Smo nekje na sredini,« je povedal Mihelič in dodal, da časovnica projekta predvideva zaključek del do marca 2023. 

Obiska so se udeležili tudi župani: Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, Gregor Žmak, župan Občine Pesnica, Vladimir Maher, podžupan Občine Šentilj.

Novi predor zaradi pomanjkljive varnosti starega

Po Počehovskem predoru je promet stekel leta 1848. Gradnja predora je bila takrat velik zalogaj, saj je geološka sestava hribine takratni tehniki predstavljala skoraj nepremagljive ovire.

V predoru je položen samo en tir, čeprav je bil predor zgrajen za dvotirno progo, hkrati pa ne dovoljuje hitrosti večje od 70 kilometrov na uro.

Zaradi te omejitve hitrosti in ostalih predvidenih del, ki bi jih bilo treba izvesti za doseganje veljavnih varnostnih standardov, je bila sprejeta odločitev o gradnji novega predora. 

Mihelič je pojasnil, da bo novi predor omogočal dvotirnost in višje hitrosti.

Na starem nasipu in viaduktu bo kolesarska povezava

V teku je tudi gradnja 896 metrov dolgega železniškega viadukta, ki bo po izgradnji postal najdaljši železniški viadukt v Sloveniji. Viadukt bo potekal vzhodno od obstoječega železniškega viadukta, na južni strani bo navezan na novi predor Pekel, na severni strani pa na obstoječo železniško progo pred železniško postajo Pesnica.

»S pospešenimi vlaganji v železniško infrastrukturo želimo v Sloveniji pridobiti infrastrukturo, ki bo omogočala krajše potovalne časa, boljše pogoje tudi za gospodarstvo, hkrati pa bo nam vsem postala konkurenčna alternativa cestnemu prometu,« je pojasnil Mihelič.

Državni sekretar je ob tem povedal, da so veseli, da bodo obstoječo infrastrukturo uporabili za drugi trajnostni način mobilnosti, in sicer bo po starem nasipu stekla nova kolesarsko povezava.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Naravo ste pa zjebali v nulo in to že ,ko se je gradil veluk rondo.starem tiru ni nikoli nič manjkali'gre se samo za denar in nič drugo kot denar.Gospod žmak pesniški župan naj pove kaj bo z pesniškim parkom ,kje r ne delajo nič .Postavijo par orodij za telovadbo in eno mrežo za otroke.in mislijo da je to to.SRAMOTA.kje je denar ,ki je bil namenjen parku.Še ene dreve ni zasejene.

pohorskisvizec (nepreverjen)

Neviden, si neveden?

Starejše novice