H "zelenemu" se vedno bolj giblje tudi Maribor. Mestna občina Maribor je v sodelovanju z Energetiko Maribor danes predstavila novo vozilo, ki deluje na stisnjen zemeljski plin.

Maribor v svojih javnih podjetjih posodablja vozni park z motom “proč of fosilnih goriv” in proti alternativnim virom. Voznemu parku vozil na stisnjen zemeljski plin (metan) se je danes pridružil še en jekleni konjiček. Stisnjen zemeljski plin je po besedah župana MOM Andreja Fištravca trenutno najboljša in tudi komercialno najbolj preizkušena alternativa. Energetika pa preko svoje polnilnice prodaja viške zemeljskega plina, ki ga uporabljamo za mestni promet in ogrevanje. Že leta 2014 so v MOM sprejeli odlok o varovanju zunanjega zraka in sprejel ukrepe, ki so jih začeli resno jemati tudi v Energetiki Maribor.

Po Mariboru 13 avtobusov na stisnjen zemeljski plin

Kot je pojasnil Alan Perc, direktor Energetike Maribor, so v voznem parku že od prej prisotna tri vozila na stisnjen zemeljski plin. Dve vozili sta tovarniško izdelani, tretje pa je bilo naknadno predelano za stisnjen zemeljski plin.

“Za takšna vozila je bilo nekaj potrebno narediti tudi na sami infrastrukturi – leta 2014 je Energetika Maribor v sodelovanju z MOM naredila polnilno postajo za stisnjen zemeljski plin,” je pojasnil Perc.

Pozneje je MOM kupila nekaj metanskih vozil za javni prevoz – trenutno vozi po Mariboru 13 avtobusov na stisnjen zemeljski plin. V Sloveniji bi bilo takšnih vozil lahko še več, a celotna država premore le tri polnilne postaje.

“Dobro korakamo po poti proč od fosilnih goriv”

Mesta k čistejšemu okolju zavezuje evropska zakonodaja, ki velja tudi za Slovenijo. Že 120 evropskih mest je povezanih v mreži trajnostne mobilnosti. Maribor je prva občina v Sloveniji s trajnostno mobilnostno strategijo z jasno orientacijo “proč od goriv”, pri čemer poleg plina razmišljajo še o drugih energentih.

“Na lokalni ravni naredimo zelo dosti, žalpa  tukaj država malo spi, kljub temu da nas je s svojimi koraki obvezala k politiki ukrepov za izboljšanje ozračja,” je dejal župan Andrej Fištravec.

Nekaj sredstev za zeleni javni prevoz mestu Maribor ponuja eko sklad, država pa po besedah Fištravca programa trajnostne mobilnosti mesta Maribor vsaj finančno ne podpira. V Mariboru so vsa javna podjetja in zavodi z MOM podpisali medsebojni dogovor o zelenih nakupih, kot sta plin in elektrika. Oba sta tudi najbolj preizkušena in brez nepotrebnih tveganj.

Plin ni bav-bav

Plin je varnejši od benzina. Tudi v primeru karambola kontrolirano izteka iz jeklenke. Če že avto gori, bo samo še bolj gorel, eksplozije pa ne bo. Metan je tudi lažji od zraka in ko pušča, se z razliko od butan propana giblje le še navzgor. Pri metanu prav tako tako rekoč ni škodljivih plinov, ki bi izgorevali v zrak: končna produkta sta le ogljikov dioksid in voda (vodna para).  Samih emisij je zaradi temperature segrevanja tudi bistveno manj. Iz avtomobilov na metan se sicer opazno bolj kadi, a v tem primeru gre zgolj za vodno paro. Sicer pa je metan najbolj nevaren v naravi. 17 odsotkov vsega metana na svetu proizvedejo krave. Trenutno je Italija na prvem mestu v Evropi po številu avtomobilov na metan. 

Kako daleč smo od elektrike?

Mariborsko podjetje Tam Europe je izdelalo prototip električnih potniških vozil, ki je še v fazi testiranja. V MOM so že dobili povpraševanje na temo električnih vozil, tako da sedaj teče postopek javno-zasebnega partnerstva. Morda se bomo kaj kmalu po mestu vozili ne več s plinskimi, pač pa tudi z električnimi avtobusi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice