Zaposleni na Mestni občini Ptuj si vsako leto na pustni torek nadenejo maske. Letos so se za en dan prelevili v pse.

Prejšnji mesec so na Ptuju odprli prvi pasji park, za katerega so si občani že dolgo prizadevali.

Kaj hitro pa se je izkazalo, da park vsem potrebam in željam ne more zadostiti, zato so dislocirano enoto pasjega parka Vesele tačke danes odprli še v ptujski Mestni hiši.

Za pse skrbi Tilčka Pesjakova

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek, no, veterinarka Tilčka Pesjakova, je v svojem kabinetu odprla veterinarsko ambulanto.

Psom so v ptujski Mestni hiši ponudili tudi psihološko ordinacijo in dnevno varstvo.

Psom pri pritiskih lastnikov na voljo tudi psihološka pomoč

Kaj vse ponuja pasji park na Mestnem trgu?

»Psi potrebujejo še vse kaj drugega kot pasji park, zato smo se odločili, da kužkom ponudimo tudi dobro nego in obravnavo. Vzpostavili smo veterinarsko ambulanto, kjer se kužki zdravijo pri meni, doktorici Tilčki Pesjakovi. Imamo tudi lišpalnico Pri kodrčku, kjer pse malo donegujemo, da se lahko v parku malo lepše ovohavajo, mogoče spoznajo tudi svojega bodočega življenjskega sopotnika.

Vemo, da lastniki vedno bolj pritiskajo na pse, kako morajo biti popolni, kako morajo pravilno ujeti žogico, ne smejo preveč jesti, ne smejo preveč lajati, ne smejo lulati in so zato izpostavljeni stresu. Zato smo v naši izpostavi zagotovili tudi ambulanto šepetalca psom, ki bo reševal psihološke probleme psov.

Seveda imamo tudi možnost počitka, tudi namestitvene kapacitete in službo za sprehajanje psov,« je povedala doktorica veterine Tilčka Pesjakova.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice