Foto: Jure Banfi
Skoraj leto dni trajajoča prenova dvorane Tabor je prišla h koncu, danes pa je nastopil čas za njeno uradno otvoritev. Te pa se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor.

Dvorana Tabor je naposled pripravljena na uporabo in uradno otvoritev. Ta je potekala danes, otvoritve pa se je med drugim udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Otvoritev pa so zabeležili tudi v tekmovalnem smislu, in sicer z odbojkarsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Kube v okviru pripravljalnega turnirja na svetovno prvenstvo v odbojki.

Foto: Jure Banfi

Število sedežev v dvorani ostaja okoli 4500

Zaenkrat je izvedena prva faza obnove objekta, zgrajenega leta 1984. Prvi fazi bo sledila še druga.

In kaj so vse postorili? V kletni etaži, ki je bila najbolj dotrajana, so temeljito obnovili garderobe in sanitarije za športnike in sodnike ter uredili prostore za preverjanje dopinga. V pritličju so obnovili sanitarije za obiskovalce, zgradili povezovalne hodnike na južni, severni in zahodni strani objekta ter uredili vhodne avle.

Notranjost športne dvorane so prepleskali, posodobili zaščito pred požarom in postavili sodobne prikazovalnike, ki omogočajo izvedbo širšega nabora športnih disciplin. Število sedežev za gledalce ostaja enako kot pred obnovo, torej okoli 4500.

Foto: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ahh (nepreverjen)

Pahor je pokvaril vzdušje v dvorani. Poglejte si kako se navija v Stožicah .

Leka (nepreverjen)

Arsenovič misli,da mu bodo fotke s Pahorjem pomagale na volitvah ? Župan organiziraj akcijo čiščenja Maribora na desnem bregu Drave . Pripeljite Pahorja naj pomaga odstranjevati odpadke .

FRAP (nepreverjen)

Politične odpadke?

In reply to by Leka (nepreverjen)

Hik (nepreverjen)

Ka te toti bizgec v gvantu tu dela...vb

Surfeiter (nepreverjen)

Majko mila ... po letu dni prenove (?) se greš uspeha in se bedak slikaš ... in kaj na fotki dela koka z otrokom? ...

pohorskisvizec

Iz 1 roke Dr surf. klopi so tako namestili, da se morajo vsi vstati, če hoče kdo iz sredine zapustiti klop. Tako ozko so naredili....kaj so mečkali se ne ve! Mamica vadi svojega pamža biti politik!

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Ja, maš prav ... to je ona iz Kanglereve ekipe ... še vedno je pri koritu ... pamž ima pravo mentorico ...

In reply to by pohorskisvizec

Starejše novice