Mmm, po Trgu Leona Štuklja je zadišalo po mešanici uličnih kuhinj. Avstrijska turneja ulične hrane pod znamko Street Food Market že drugo leto zapored pri nas razvaja dobrih okusov željne brbončice.

Avstrijska turneja ulične hrane pod znamko Street Food Market namreč že drugo leto zapored pri nas razvaja dobrih okusov željne brbončice. 

Na voljo so različno pripravljeni hamburgerji in hot dog-i, domači ajdovi štruklji, španski churrosi, belgijski vaflji, nizozemske mini palačinke, dunajski wrapi in sirovi sendviči … Ob tem razvaja tudi argentinski žar in karibska kuhinja, medtem ko se lahko posladkate z ocvrtimi bananami.

Na meniju tudi prave specialitete

To še ni vse – na voljo so tudi specialitete iz ostrig, krokodila, zebre, na voljo pa je tudi pestra vegetarijanska ponudba. Ob tem pa za osvežitev poskrbijo še lokalni pivovarji in iz leta 1976 čudoviti TanKR

Obiskanost mednarodne kuhinje pa je naravnost odlična. Tako je za Mariborinfo povedal tudi Mitja Špes, organizator dogodka: »Otvoritev smo planirali ob dvanajstih, a smo ponudnikom že povedali, naj bodo za rezervo pripravljeni že ob enajstih. Ljudje pa so prihajali ob desetih. Tako je bil super štart, ob pol enajstih so bili že lačni – res je, da je to bil že čas malic in to se pozna, četudi je sedaj že čas kosila. Za zdaj smo super zadovoljni z obiskom.«

»Glede na pestro ponudbo vidimo, da so tudi ljudje navdušeni, da lahko poskusijo različne jedi. Mislim, da je to to, kar želimo dosegat. Druženje na festivalu ob super hrani, neki trendovski pijači in programu …,« pojasnjuje organizator in dodaja, da je štart tak, kot so si ga lahko samo zaželeli.

Tržnico mednarodne kuhinje pa je obiskala tudi krasna Simone Michielen, tekmovalka šova Masterchef Slovenije, ki se je s kuharskimi spretnostmi pridružila stojnici projekta 20za20. Letošnji festival je namreč tudi dobrodelno obarvan.

Moči so združili z znanim mariborskim bobnarje in ustanoviteljem omenjenega projekta Markom Soršakom - Sokijem, ki skupaj z otroci Doma Antona Skale ponujajo ulično hrano in razvijajo glasbeni program.

Nad dobrodelno obarvanostjo dogodka pa je navdušen tudi Špes: »Mislim, da je to super, da ni samo festival hrane, ampak je to cela zgodba, družbeno odgovorna zgodba.«

Tako so svojo dobrodelno naravnanost pokazali tudi iz Lars&Sven, ki bodo del izkupička pustili kar v Mariboru: od vsakega prodanega burgerja bodo 1 evro kot donacijo namenili Domu Antona Skale, kar bo šlo za nadaljnja nova glasbila v okviru Sokijevega projekta 20za20.

Podobno pa je izkazala tudi Polona iz Fajn Food-a, ki bo dobiček namenila Društvu za zaščito živali v Mariboru: »Odločila sem se, da od vsakega prodanega currya 1 evro podarim Društvu za zaščito živali v Mariboru. Enostavno zato, ker obožujem živali in spoštujem delo društva.«

Obiskovalci so prišli iz različnih koncev, med drugim smo spregovorili tudi s Carlosom iz Teksasa, ki si je zadovoljno naročil golaž in daroval tudi za projekt 20 za 20. 

Pestra ponudba in spremljevalni program pa bosta vabila vse, ki si bodo zaželeli pravcatih specialitet, kar do sobote.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rob3rtsi (nepreverjen)

Zelo izvirno. Naj še kdo reče, da Fištravec iz Maribora dela Peking, prej kakšno Lefkoso - turško Nikozijo.

Starejše novice