Foto: Jaka Arbutina
»Jesenski pust«, kot ljudski rek označuje martinovo, je grešni mošt že spremenil v pravo vino, prav tako pa so ga v družbi Vinske kraljice Slovenije Mete Frangež tudi krstili.

Martinovanje je v Mariboru največje enodnevno javno martinovanje v Sloveniji. Na martinovo se v štajerski prestolnici zbere tudi do 20.000 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Poklon jeseni in veselo druženje na Trgu Leona Štuklja spremljata bogat kulturno-zabavni program in seveda tradicionalna vinsko-kulinarična ponudba.

Foto: Jaka Arbutina

Martinovanje v mestnem središču je obogateno s prihodom vinskih kraljic, bračev, folkloristov, kmečkih žena, splavarjev ter predstavnikov vinskih redov in bratovščin, ki obhodijo mestno jedro, s seboj pa prinesejo jesenske pridelke in dobrote, da se tako na simbolni način zahvalijo jeseni.

Foto: Jaka Arbutina

Tudi tokrat se je Martinovanje na Trgu Leona Štuklja pričelo ob 11. uri in 11 minut, ko je vse zbrane nagovoril mariborski župan Saša Arsenovič.

Ob 14. uri pa je v družbi Vinske kraljice Slovenije Mete Frangež potekal svečani krst mošta.

Foto: Jaka Arbutina

Prevoz z avtobusi mestnega potniškega prometa brezplačen 

Ugodnost je namenjena udeležencem prireditve in bo danes veljala na vseh mestnih avtobusnih linijah od 12. ure do konca voženj avtobusov.

Izkoristili jo bodo lahko na podlagi posebnega kupončka, ki ga bodo dobili na prizorišču martinovanja – na razpolago bodo na vseh stojnicah. Ta kuponček za eno vožnjo bodo ob vstopu na mestni avtobus izročili vozniku, slednji pa jim bo natisnil vozovnico s ceno 0,00 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice