Zlata lisica je veliko več kot smučanje. Med obema tekoma se glavno dogajanje za pomembneže preseli v šotor, za običajne navijače pa na stojnice pred vhodom na Snežni stadion. Najbolj za med gredo pleskavice.

Najboljše stranke so slovaški navijači Petre Vlhove, ki so tudi letos v velikem številu prišli v Maribor. Zadovoljni po dobri predstavi njihove ljubljenke, ki je po prvi vožnji na 2. mestu in zaostaja le za Mikaelo Shiffrin, se v odmoru najraje mastijo s čevapčiči in pleskavico v lepinji. Kljub nizkim temperaturam in premočenosti zaradi dežja jim še vedno veliko bolj kot kuhano vino po grlu steče hmeljni zvarek.

Za porcijo čevapčiče v 7 evrov

Stojnice s hrano pred vhodom na prizorišče imajo standardno ponudbo. Kranjska klobasa, hamburger oziroma še bolj po domače 'pleskavica v lepinj' in seveda čevapčiči. 

Na stojnici Bon apetit B nam povedo, da podobno kot prejšnja leta največ prodajo pleskavic v lepinji. Te stanejo 7 evrov, prav toliko stane tudi porcija čevapčičev. Hot dog, ki je najbolj priljubljen pri šolarjih in mlajših navijačih, stane 3 evre, kranjska klobasa s sirom 6 evrov.

Pivo in viljamovka 'izenačena', špricer za evro in pol

Navijači pa seveda niso samo lačni, temveč predvsem žejni. Ponudba tudi pri pijača ostaja dokaj standardna in zvesta preteklim letom. Za pol litra piva slovenskih pivovarjev je treba odšteti 3 evre, za 'malo' nizozemsko pivo pa pol evra več. Tudi slovaški navijači se tako raje držijo slovenskega in večjega.

Občutek mraza dobro 'potolaži' kuhano vino, ki stane 2,5 evra (0,2 litra) oziroma 3 evra (0,3 litra). Med smučarskimi navdušenci so priljubljene tudi žgane pijače. V ponudbi jih je kar nekaj, najbolj pogosto pa ponudniki točijo borovničke, viljamovko in jagermeister. Žgane pijače so po ceni izenačene s slovenskim pivom.

Pod Pohorjem seveda ne gre brez špricerja, nam potrdi dolgoletni obiskovalec Zlate lisice Renato, ki se nad ceno 1,5 evra ne pritožuje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice