Mednarodni festival Čili in čokolada se nadaljuje. Danes s tekmovanji v hitrostnem jedenju čokolade in pikantnih perutničk, hkrati pa tudi s strokovno izbiro najboljše čili omake.

Že včeraj smo poročali o mešanici pikantnih in sladkih vonjev, ki so se vili iz središča Maribora. Mednarodni festival Čili in čokolada je namreč na Trg Leona Štuklja privabil rekordno število ponudnikov. 

Že kar drugo leto zapored poteka mednarodni festival Čili in čokolada, na katerem letos sladko in pekoče streže več kot 40 ponudnikov. A interes je bil še večji, tako so organizatorji morali že po 14 dneh zaključiti prijave in izbrati najboljše ponudnike.

Letošnji festivalski spremljevalni program pa so nadgradili še z otroškimi, kreativnimi in slaščičarskimi delavnicami, priredili pa so tudi delavnice na temo pridelave čilija. Včeraj je v sklopu festivala potekala tudi modna revija Srednje oblikovalske šole Maribor.

Kdo ima hujšega? Tekmovanji v hitrostnem jedenju čokolade in pikantnih perutničk

Danes so organizatorji pripravili tudi tekmovalni del, v katerem so se obiskovalci lahko preizkusili v hitrostnem jedenju čokolade in pikantnih perutničk. Ob tem so pripravili tudi strokovno tekmovanje v izboru najboljše čili omake, najboljšega ponudnika slednje pa je izbrala strokovna žirija.

Ves promet od čilija za socialno ogroženo družino

Facebook skupnost Čudoviti svet čilija šteje že več kot 5000 članov in velja za največjo skupnost ljubiteljev čilija v državi.

»Tako veliko čilijaško sceno nam zavidajo vsi po Evropi. Sam sem se udejstvoval tudi raznih festivalov drugod po Evropi in takšne scene res nimajo nikjer, da bi na primer cela država delovala skupaj. Na festivalu ponujamo vse, kar se da narediti iz čilija: od čokoladnih čilijevih zadev, pralinej, olj, suhih čilijev do čilijevih omakic,« nam je zaupal Adam Šerc Guru, idejni vodja skupnosti Čudoviti svet čilija.

A bistvo njihovega delovanja ni le pridelava čilijevih izdelkov, ampak tudi dobrodelnost. »Imamo moto 'Gre za otroke' in tega se držimo,« poudarja Guru, kot ga kličejo čilijaši. Tako bodo vsi ponudniki čilijevih izdelkov na dvodnevnem festivalu celoten izkupiček namenili socialno ogroženi družini.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice