Danes smo bili priča ganljivemu dogodku – stanovalci Doma pod gorco so razveselili otroke.

Danes ob 10. uri so na Kliniki za pediatrijo stanovalci doma starostnikov Dom pod gorco razveselili otroke. Starostniki so pripravili 50 punčk iz cunj in jih z veseljem podarili otrokom na pediatriji. Bil je ganljiv trenutek.

Punčke so starostniki izdelali s pomočjo delovne inštruktorice Suzane Žnidarič in direktorja doma Gregorja Žigona. 

Otrokom Klinike za pediatrijo v Mariboru so s svojo ustvarjalnostjo starostniki polepšali dan, zagotovo pa so prebivalci doma imeli polepšano celo leto. Starejši, predvsem tisti, ki živijo v domu starostnikov, se velikokrat čutijo nekoristne in zapadejo v depresijo. S tovrstnimi projekti stanovalce domov zaposlijo in nekaterim vrnejo voljo do življenja. Čez vse leto gospe v Domu pod gorco vsak ponedeljek, sredo in petek izdelujejo punčke, pletene oblekice in tudi čestitke. 

Gospa Marija Plušec nam je povedala: »To delamo z veseljem in da nam čas hitreje mine. Vemo, da bo to za otroke in to delamo z veseljem«.

Gospa Zdravka Galun je dodala: »Zelo vesela sem, da sem v projekt vključena že tretje leto. Še kar se držim pri teh letih in še vedno lahko kaj naredim. Ob tem ne delamo veselja otrokom, ampak tudi sebi«.

Obisk starostnika v domu za upokojence vam bo razširil obzorja, zagotovo se boste naučili veliko novega, obenem pa ogromno dali, saj boste morda osebi polepšali dan.

Eva Božič

Članek je nastal v okviru projekta Mladi mestni poročevalci Zavoda BIT, pri katerem kot partner sodeluje spletni medij Mariborinfo.com.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
punčke: (nepreverjen)

Starejše novice