Po poročanju Prometno-informacijskega centra za državne ceste med počivališčem Tepanje in priključkom Slovenske Konjice v smeri Ljubljane nastaja gost promet z zastoji, in sicer v dolžini enega kilometra. Zakaj?

Kot smo poročali, naj bi se dela odstranitve in preureditve območja cestninske postaje Tepanje na štajerski avtocesti med Slovenskimi Konjicami in Dramljami po napovedih Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji minuli ponedeljek zaključila. 

»Dela na območjih cestninskih postaj Tepanje in Slovenske Konjice bodo zaključena predvidoma 19. avgusta 2019,« so zapisali.

»Potem bo promet na tem območju avtoceste po 22 letih potekal brez omejitev, s predpisano hitrostjo 130 kilometrov na uro,« so nam pred dnevi na to temo pojasnili iz Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji.

Na štajerski avtocesti je sicer odstranjena zapora in ponovno odprt priključek Slovenske Konjice, toda - kot nam sporočajo bralci Mariborinfo - nekatera dela na tem odseku še potekajo. Po poročanju Prometno-informacijskega centra za državne ceste med počivališčem Tepanje in priključkom Slovenske Konjice v smeri Ljubljane že nastaja gost promet z zastoji, in sicer v dolžini enega kilometra. 

Po Vranskem in Tepanju na rušenje čaka še cestninska postaja Pesnica. Kot so sporočili iz DARS, se je v začetku tega tedna pričela postavitev delne zapore, in sicer odstavnega pasu proti Mariboru, na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico zaradi odstranitve cestninske postaje Pesnica in preureditve njenega območja. Dela so predvidena do konca oktobra 2019.

Ob tem je zanimivo tudi dejstvo, da je odsek, kjer bo delovna zapora zaradi odstranitve cestninske postaje Pesnica, po podatkih DARS prometno manj obremenjen – v primerjavi s Tepanjem za skoraj polovico: »Če Pesnico prevozi v povprečju v obe smeri vožnje približno 22.000 vozil na dan, od tega nekaj manj kot 3000 težkih tovornjakov, Tepanje v povprečju na letni ravni prevozi v obe smeri več kot 37.000 vozil na dan, od tega skoraj 6000 težkih tovornjakov.« 

Spomnimo. Letos je DARS načrtoval odstranitev 21 cestninskih postaj in preureditev njihovih območjih. Gre za deset čelnih – večje, ki segajo čez traso avtoceste – in 11 stranskih – te so na avtocestnih priključkih. Skupno vrednost gradbenih del je manj kot 31 milijonov evrov. Začetek odstranjevanja cestninskih postaj je bil pogojen z uspehom lanske uvedbe novega elektronskega cestninskega sistema za tovorna vozila.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice