Včerajšnji Kurentanc je zaznamovala blamaža, ki so si jo privoščili organizatorji prireditve. V dvorani preveč obiskovalcev, vsaj 500 pa jih je s kupljenimi vstopnicami ostalo pred dvorano.

Letošnji Kurentanc dan po dogodku odmeva, kot še nikoli doslej. A ne v pozitivnem smislu. Na družbenih omrežjih se vrstijo ogorčeni komentarji udeležencev, ki so kljub kupljenim vstopnicam ostali pred zaprtimi vrati.

Organizator dogodka Klub ptujskih študentov je namreč očitno prodal preveč kart. Nova karnevalska dvorana Qcenter je bila še pred 23. uro prepolna, ker pa bi bila sicer ogrožena življenja udeležencev so ob 23. uri zaprli vhod v dvorano. Pred vrati je tako po neuradnih ocenah udeležencev ostalo vsaj 500 ljudi s kupljenimi vstopnicami, po nekaterih navedbah celo tisoč.

Varnostnikom pomagala tudi policija

Pred vhodom so varnostniki z ograjo zadrževali ogorčene nesojene obiskovalce Kurentanca, pri tem pa jim je morala pomagati celo policija. Ljudje s kupljenimi vstopnicami so tako ostali pred dvorano sredi snega, kažejo jezni odzivi na družbenih omrežjih.

Za dodatna pojasnila smo se obrnili na Policijsko upravo Maribor, Klub ptujskih študentov in tudi Zavod za turizem Ptuj, ki je organizator Kurentovanja, Prireditve d.o.o. pa so njihov podizvajalec za karnevalsko dvorano.

Ko in če bomo dobili pojasnila, jih bomo objavili, za zdaj pa so se na incident odzvali le na uradnem Facebook profilu Kurentovanja, kjer so podali obrazložitev, da so za nastalo situacijo krivi obiskovalci sami, ker niso prišli pravočasno.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice