Sinoči se je Magnifico predstavil z dvournim koncertom, kakršnega smo lahko videli decembra že v Stožicah.

Tako je balkanski šarlatan zabaval solidno polno dvorano Mariborčanov, ki jih je nagovoril: »Vsi smo božji otroci, vključno z mano. Naj bo zdravja in sreče za vse. Naj bo dobrega vinca, lepih deklet in mladih fantov za vse. Naj bo na sploh dobro za celo Štajersko in da nas lahko na koncu koncev, bratje in sestre, boli … za vse. Aleluja!«

Tako smo na panelni zavesi, ki je močno in simbolno spreminjala barve, spremljali silhuete slovenskih glasbenikov, ki polnijo slovenske dvorane. Ob tem je bil seveda prisoten Magnificov značilen humor, slišali pa smo lahko pravzaprav njegov glavni repertoar – vse od Silvije,Tu meni tu mač, Rambo, Hir aj kam do Umrl, Peder, Lahko ti podarim in tisto filmsko Pukni Zoro.

Koncert je bil zopet mehko zaokrožen ter je spodbujal boke in stopala k plesu: s kafansko energijo, humornimi vložki, pravim ritmom in izdelano linijo. Na odru se je ob koncu tudi pridružil Oktet bratov Kavs, ki je popestril dramatični konec in podprl pesmi Zeleni Jure, Land of Champions in Pukni Zoro. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice