Z današnjim prižigom praznične okrasitve v Mariboru se je v mestu začelo praznično dogajanje.

Praznično okrasitev je tako kot po navadi prižgal župan Andrej Fištravec, in sicer ob 17. uri pred Prvo gimnazijo na Trgu generala Maistra. V parku so tudi letos postavili čarobne lampijončke, ki v okviru Ane Plamenite Mariborske razsvetljujejo tudi Rakušev trg.

Okrasitev ulic in trgov ostaja ista kot že zadnjih nekaj let in tako le delno sledi ideji iz pravljice o Vilinskem klobčiču.

Čarobni december prinaša v mesto več kot 200 dogodkov

S današnjim prižigom lučk se je v Mariboru pričel Čarobni december, ki v mesto prinaša več kot 200 dogodkov tako za najmlajše, kot tudi za starejše. Dogodke organizira več različnih organizatorjev vse od  Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, podjetja Nipa, Zveze prijateljev mladine Maribor in Društva oživimo Grajski trg. V organizaciji Narodnega doma pa vzporedno poteka tudi Vilinsko mesto, ki svojo prvi dogodek pripravlja že danes, ko bo potekalo bolj intimno naravnano dogajanje v okviru Ane Plamenite Mariborske v organizaciji Hiše! društva za ljudi in prostore.

Razlog za toliko različnih organizatorjev in vzporednih dogodkov je nedorečena enotna organizacija prazničnega dogajanja.

FOTO: Janez Leskovar

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice