Maribor je popoldne zajelo neurje z nalivi in močnejšim vetrom.

Štajersko prestolnico je zajelo neurje z nalivi in močnejšim vetrom, ponekod je padala sodra. Bralci Mariborinfo poročajo, da je poplavljenih več cestišč, parkirišč in kleti.

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v Mariboru v teku več intervencij zaradi poplav meteorne vode.

Kot je razvidno iz poročila uprave za zaščito in reševanje, je ob 13.48 Mestno občino Maribor zajelo močno deževje. Voda je zalila objekte na dvanajstih lokacijah, iz katerih so črpali vodo gasilci Gasilske brigade Maribor ter prostovoljnih gasilskih društev Brezje, Malečnik, Maribor - mesto in Pobrežje.

Kaj napovedujejo vremenoslovci?

Popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije nastajale nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale tudi v noč. Možna bo tudi kakšna močnejša nevihta. 

Za naše kraje so popoldan in zgodaj zvečer možni močnejši nalivi s točo, silovitimi piši vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Jutri bo večinoma sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Predvsem popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 25 do 30, na Goriškem do 32 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo povečini sončno. Popoldne in zvečer bodo posamezne plohe in nevihte.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice