Člani Akademske folklorne skupine Študent Maribor danes razveseljujejo starostnike v mariborskih domovih upokojencev.

Člani Akademske folklorne skupine Študent Maribor so starostnikom želeli polepšati dneve v izolaciji, zato so se odločili, da se z ekipo glasbenikov odpravijo pred domove upokojencev.

Najbolj ranljivim želijo polepšati dan in pričarati nasmeh na obraz, da vsaj za nekaj trenutkov pozabijo na vse skrbi in težave.

Mitja Marin, podpredsednik Akademske folklorne skupine Študent Maribor, je povedal, kaj  jim pomeni, razveseliti množico starostnikov, ki so v karanteni precej osamljeni: »Najlepša nagrada je aplavz in iskren nasmeh na obrazu. To je tudi bistvo in poanta tega vsega, kar delamo. Tega smo veseli in takšne akcije radi organiziramo.«

Marin je še dodal, da če danes ne bi bilo epidemije »bi v nastop vključili tudi plesalce in plesali koreografije, kot se spodobi«.

Ob 9.30 so glasbeniki razveselili upokojence v Domu Danice Vogrinec Maribor, Tabor, ob 11. uri bodo nastopali v Domu Danice Vogrinec Maribor, Pobrežje in ob 13. uri v Domu pod gorco.

Mladi glasbeniki so v obdobju, ko zaradi izrednih razmer širše javnosti ne morejo razveseljevati s slovenskimi ljudskimi plesi in kulturno dediščino, ustvarili »karantenski video«.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ni dovoljeno! (nepreverjen)

Krsitelje prijavite policiji na 080 1200.

Starejše novice