Vir: Radarji v Pomurju
Na begu je bilo okrog 50 mladih bikcov. Večina je že na varnem.

Nekaj minut pred deveto uro so na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje poročali o tehnični in drugi pomoči na relaciji Tišinska ulica - Gradišče.

Telički pobegnili iz ograde

Po informacijah Sobotainfo v Črnskih mejah na območju Mestne občine Murska Sobora gasilci in policisti lovijo pobegle bikce, ki bi jih naj bilo kar okrog 50

Informacijo so za uredništvo potrdili tudi na Policijski upravi Murska Sobota, kjer pravijo, da so nekaj minut pred deveto uro prijeli prijavo, da ja iz ograjenega prostora pobegnilo 50 mladih bikcev.

Gibali naj bi se na relaciji Krog - Tišini, nazadnje naj bi jih videli v gozdu v Črnskih mejah.

Policisti nadzorujejo lokacijo, da telički ne bi zašli na cesto in pozivajo voznike k previdnosti. 

S Policijske uprave Murska Sobota so zdaj sporočili, da je večina mladih bikcev že na varnem za ograjo, za nekaj preostalih, ki so še ob reki Muri, pa bo poskrbel lastnik sam.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Ko vas dobijo, vas fse pojemo ...

Pravilno za (nepreverjen)

svobodo se borijo ...

upokojenec70 (nepreverjen)

Konjem "ogradiš" pašnik z belim trakom in jim to predstavlja mejo, čez katero ne bodo šli. Goveja živina se obnaša drugače in to bi vsak kmet moral vedeti.

Surfeiter (nepreverjen)

Sedaj, iz drugih medijev, pa že vemo, da so te živali težke cca. 250 kg vsaka ... je iz vašega uredništva kateri/katera naletel/a na spuščenega BIKCA težkega 250 kg? Bolje, da ne!

Starejše novice