Center za socialno delo Maribor je po reorganizaciji sestavljen iz šestih enot. Enota Maribor Center od danes naprej posluje tudi na novem naslovu v samem središču mesta.

Center za socialno delo Maribora ima sedež na Zagrebški 72, kjer sta do tega tedna poleg sedeža in skupnih služb poslovala tudi enota Maribor Tezno in enota Maribor Center. Zdaj se je enota Maribor Center preselila v center mesta, na novo lokacijo na Gosposko ulico 23.

V skladu z novo organizacijsko strukturo centrov za socialno delo v Sloveniji so iz obstoječih 62 centrov oblikovali 63 enot centrov za socialno delo. Center za socialno delo Maribor, ki je veljal za največjega v državi, so kot edinega razdelil v dve enoti.

Za novo enoto v mestu je prostore najelo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti najelo na Gosposki ulici 23.

»Na tem območju enota Maribor Center pokriva nekje 76.000 prebivalcev, to je po domače rečeno levi breg Maribora skupaj s Pobrežjem, Radvanjem, Nove vasi in Tabora. Zaposlenih je 35 sodelavcev, ki bodo pokrivali to področje. Pomembno je poudariti, da je na sedežu na Teznem še vedno vložišče za celotno območje, kjer lahko ljudje oddajo vlogo,« je povedala Marjana Bravc, direktorica Centra za socialno delo Maribor. 

Na novi lokaciji bo zaposlenih 35 ljudi, kateri bodo pokrivali dobro polovico mesta Maribor, in sicer mestne četrti in krajevne skupnosti Ivan Cankar, Koroška vrata, Center, Tabor, Nova Vas, Magdalena, Studenci, Radvanje, Pekre, Limbuš, Bresternica - Gaj, Kamnica, Malečnik - Ruperče ter del Pesnice. Tako enota pokriva okrog 76.000 prebivalcev.

Bravčeva pojasnjuje, da sedež javnega zavoda CSD Maribor z vodstvom, skupnimi splošnimi in strokovnimi službami ter Enota Tezno ostajata še naprej na Zagrebški cesti 72. Vse druge enote, torej Lenart, Pesnica, Slovenska Bistrica in Ruše, pa ostajajo na svojih prejšnjih lokacijah.

Prostori na Gosposki ulici se razprostirajo na 875 kvadratnih metrih, ki bodo v najemu ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti najmanj pet let. Cena mesečnega najema znaša 7000 evrov.

Z novo organizacijsko strukturo centrov za socialno delo, ki je začela veljati oktobra lani, želi ministrstvo poenotiti delovanje centrov in upravne postopke po zakonu o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev. Nenazadnje je njihov cilj  povečati učinkovitost in kakovost dela centrov, omogočiti več časa za strokovne naloge in vzpostaviti skupne službe.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Politiki za vzor (nepreverjen)

Politiki naj bodo prvi ki primejo za socialno delo in naj bodo vzor mladim.

Fritz (nepreverjen)

In sedaj reveži romi z audiji in mercedesi bodo zahtevali povračilo parkirnino od C S D

LudiRudi (nepreverjen)

In kaj bodo počeli v palači CSD na Teznu ? Oddajali v najem za fitnes center ? Ali pa bodo zaposlili nove kadre ,da bodo zapolnili prazne urade ? Tudi na Dvorakovi ima občina prazne kapacitete iz prejšnjega CSD centra . Namesto odpiranja proizvodnih delovnih mest ustvarjajo državne birokrati .

Starejše novice