Maribor dobiva nov Lidl. Na lokaciji nekdanje trgovine Gigasport so začeli z gradnjo nove trgovine, so za Mariborinfo potrdili pri nemškem diskontnem trgovcu.

Danes zjutraj so na objektu, ki sameva že od leta 2014, ko je prostore zapustil Gigasport, zabrneli gradbeni stroji. Večmesečna prizadevanja so obrodila sadove in nemški diskontni trgovec Lidl bo v Melju odprl še svojo šesto poslovalnico v Mariboru.

Delno rušenje, delna rekonstrukcija

Pri Lidlu so za Mariborinfo potrdili, da je bila po izdanem gradbenem dovoljenju sklenjena kupoprodajna pogodba in je tako objekt kot zemljišče v lasti Lidla Slovenija. V tem tednu so pričeli z gradnjo, ki bo Mariboru prinesla novo trgovino na dolgo osameli lokaciji.

»Načrtujemo, da bomo objekt delno podprli, delno pa bomo izvedli rekonstrukcijo,« dodajajo pri Lidlu. 

Nov Lidl tudi v Hočah, ki vrata odpira še letos

Nemški trgovec pa povsem novo trgovino postavlja tudi v Hočah, ki bo obsegala nekaj več kot 1100 kvadratnih metrov prodajne površine. Odprtje hoškega Lidla načrtujejo še pred koncem leta, so napovedali za Mariborinfo. V prihodnje pa želijo še razširiti svojo prodajno mrežo, zato vseskozi iščejo nove priložnosti.

Lidl posodablja svoje trgovine

Lidl je sicer v Mariboru prisoten že od leta 2007, ko je na Ptujski cesti postavil eno prvih svojih trgovin v Sloveniji. Lanskega septembra so na omenjeni lokaciji odprli povsem novo trgovino, ki je nastala potem, ko so staro porušili. Nemški trgovec je postopno prenovo obstoječih, starejših trgovin začel v letu 2016 in posodobitev svoje prodajne mreže načrtuje tudi v prihodnjih letih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice