Sinoči se je na Snežnem stadionu uradno odprla smučarska sezona. A zaradi zgolj peščice obiskovalcev je nastop osrednjih nastopajočih Dan D odpadel.

Visit Pohorje Ski opening koncert na Snežnem stadionu, ki je pospremil uradno otvoritev sezone, se je nekoliko klavrno zaključil. Medtem ko so nastopili Jeannette in CoverLover, pa so nastop skupine Dan D odpovedali, saj je bilo obiskovalcev naravnost premalo.

Kljub brezplačnemu dogodku je na prizorišču postavala zgolj peščica ljudi, ki pa se za odrsko dogajanje ni pretirano zanimala.

Zabrneli smučarski topovi, pomaga tudi narava

Kljub slabemu obisku otvoritve, pa dobro služita tako sezoni ugodno vreme in smučarska podoba pohorskih strmin: prenovljeni hoteli, nov sistem zasneževanja, tovarna snega in oprema za hlajenje vode.

»Z njo vodo iz zajetja ohladimo na 3 do 2 stopinji Celzija, takšna temperatura pa potem že omogoča tudi zasneževanje s topovi v mejnih vremenskih razmerah,« je pojasnil Miha Rubin iz Marproma, ki upravlja s smučiščem in žičniškimi napravami na Mariborskem Pohorju.

Za zdaj obratuje le sedežnica Cojzerica, a ob ohladitvi v zadnjih dneh in napovedanih snežnih padavinah bo pobelilo tudi druge proge. Na Arehu je trenutno okoli 30 centimetrov kompaktnega snega, ob današnjem sneženju in nizkih temperaturah v prihodnjih dneh pa bodo smučarji na Pohorju kmalu imeli širšo ponudbo.

»Glede na vremensko napoved pričakujemo, da bomo v naslednjih dneh lahko uredili in odprli še kakšno progo, s tem pa se bo povečalo število smučarjev na Pohorju,« je še dodal Rubin.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dfgd (nepreverjen)

Otvoritev sezone poteka približno tako: Brezplačna smuka prvi dan + koncert. Naj vas je samo sram...

styria (nepreverjen)

dfgd, kaj pa je s tem narobe? :-)

Navijac (nepreverjen)

Maribor je tak fejst nor

marjan1976 (nepreverjen)

Če bi bilo 0,5% znizanje v europarku, bi se pa drenjali. Mb je res zalostno mesto

JožaMB (nepreverjen)

Žalostno? Potem pa ti stoj pri minusu in v snegu zunaj... ne hvala.

In reply to by marjan1976 (nepreverjen)

Starejše novice