Na Mariborskem Pohorju je potekala regijska reševalna akcija Mariborsko Pohorje 2017, v kateri sodeluje kar 250 ljudi in 50 intervencijskih vozil.

Pri organiziranju reševalne vaje so sodelovali mariborska izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje, občinske Službe za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje, policija, ekipe nujne medicinske pomoči, gasilci, gorski reševalci ter javno podjetje Marprom. 

Scenarij vaje je bil, da je na pobočje Pohorja strmoglavilo manjše letalo in pri tem zadelo jeklenico krožne kabinske žičnice, ki se je snela s stebra. V gondolah, od katerih je ena padla na tla, je ostalo ujetih več potnikov. Pri reševanju potnikov iz gondole so svojo izurjenost preizkušali tudi zaposleni v Marpromu, ki skrbijo za vzpenjačo.

Vaja za boljšo pripravljenost

»Izvedba tovrstnih vaj intervencijskim ekipam prinaša dragocene izkušnje za posredovanje ob morebitnih nesrečah. V podjetju Marprom se zavedamo pomena varnosti potnikov na krožni kabinski žičnici, zato smo se tudi aktivno vključili v izvedbo vaje,« je pred vajo povedal Andrej Verlič, koordinator v Marpromu. 

»Namen vaje Mariborsko Pohorje 2017 je, da preverimo in izboljšamo pripravljenost za učinkovito in usklajeno delovanje različnih sil za zaščito, reševanje in pomoč ob tovrstnih nesrečah. Prav tako bomo preverili komunikacijo in sodelovanje posameznih enot, intervencijske dostope na Pohorje,« je povedala Ivana Grilanc, vodja mariborske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje.

Organizatorji vaje so poskrbeli tudi za strokoven komentar in opis na kraju dogajanja.

FOTO: Janez Leskovar

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
občan Mitja (nepreverjen)

NASLOV: Na Pohorje strmoglavilo letalo, v gondoli ujeti ljudje. KAJ???
Po zelo zelo dolgem času sem se odločil it brat novice, ker me je zanimalo kaj se dogaja po svetu. Kot vidim je to bila napaka. Gospodje in gospe novinarke... kako vam naj zaupamo, če pa dajete na internet takšne zavajajoče naslove. Kaj si naj mislim o vas? Vsekakor nič dobrega. Lahko vas je sram! Prodajate se isto kot politiki.

Klemencic branka (nepreverjen)

Dobra vaja,dobra organizacija,saj vemo,da nesreca nikoli ne pociva

In reply to by občan Mitja (nepreverjen)

Starejše novice