Na Trgu generala Maistra so danes začeli postavljati drsališče na prostem, ki bo letos začinilo praznično podobo Maribora v drugi luči. Razvejano in atraktivno drsališče naj bi začelo z obratovanjem še pred božičem.

Veliko smo že pisali o mestnem drsališču, njegovih morebitnih lokacijah in datumih odprtja. Predvsem pa tudi, ali bo Mariboru letos resnično uspelo postaviti drsališče, ki mu bo moč potegniti vzporednice s tistimi iz Ljubljane, Gradca in Zagreba. Kot kaže bo Maribor vendarle dobil atraktivno drsališče, danes so se namreč na Trgu generala Maistra začela prva dela.

Trenutno poteka montaža zaščitnih ograj in predpriprava za postavljanje ogrodja montažnega drsališča, ki jo izvajajo delavci Mope.

Za drsališče okoli 150.000 evrov

Celotna izvedba letošnjega drsališča v središču mesta bo za seboj potegnila okoli 150.000 evrov, je za Mariborinfo pred dnevi pojasnila direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje Doris Urbančič Windisch, in dodala, da ima zavod s strani Mestne občine Maribor zagotovljenih 102.000 evrov za izvedbo, v kar so vključeni tudi obratovalni stroški. Preostali strošek bo moral pokriti upravljavec drsališča.

Začetek obratovanja še pred božičem

Termin otvoritve drsališča še ni določen, vendar pa bi, po neuradnih informacijah, začetek ledenih radosti v mestu lahko pričakovali med 15. in 20. decembrom. 

»Drsališče bo prav čarobno. Pred gimnazijo, ob vodnjaku, bo osrednja lokacija, povezovalna steza pa bo vodila skozi Maistrov trg. Tako da gre za doslej najlepše drsališče, kar je bilo v Mariboru. To bo po vzoru Zagreba in Ljubljane, a v manjši različici,« je pred časom za Mariborinfo povedala direktorica zavoda za turizem.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice