Marko Soršak - Soki tudi v decembrskih dneh ne počiva. Danes je na Trgu Leona Štuklja ponovno presenetil otroke v sklopu projekta 20 za 20 in jim podaril set bobnov in kitaro.

Na Trgu Leona Štuklja se je danes zbralo okoli 150 otrok, ki so nestrpno pričakovali, kaj jim je Marko Soršak - Soki pripravil tokrat. Učenci osnovne šole Malečnik namreč vse do zadnjega niso vedeli, kakšno presenečenje jih čaka, zato je bilo vznemirjenje in otroško radovednost moč čutiti v zraku. Napetost pa je stopnjeval še Bor Grainer, ki je vodil program na trgu. Projekt imenovan 20 za 20 za Maribor nastaja namreč v sodelovanju z Radiem City.  

Kot je Soršak povedal za Mariborinfo, je povzetek celotnega leta zabeležen v fotokolaž, ki ga opomni, koliko je že storil v okviru projekta. "Ko pogledam vse te fotografije, se mi zdi včasih kar neverjetno, da lahko sam toliko naredim kljub temu, da imam toliko stvari, ki jih rad počnem. Mislim, da ni tako enostavno spravit šolo par kilometrov ven iz pouka zato, da jim daš nekaj dobrega, lepega in uporabnega, kar si želijo. Projekt peljem že dve leti in ga bom še naprej, danes je bila 34. osnovna šola, v petek bo 35., potem si vzamem 14 dni počitka, nato pa 11. januarja dalje na novo osnovno šolo. Do kod bom šel ne vem, šel bom dokler me bo nesla podpora ljudi in ta želja in energija," nam je še zaupal Soršak v pogovoru. 

Pri projektu sodeloval tudi KMŠ

Današnja predaja glasbil pa ne bi bila mogoča brez pomoči Kluba mariborskih študentov, ki so na jubilejnem koncertu v mesecu oktobru pomagali pri zbiranju sredstev.

"Usmerjenost v lokalno okolje, spodbujanje mladih glasbenih talentov, dobrodelnost ter celo številka 20 so pripeljali do sodelovanja z dobrodelnim projektom 20 za 20 Marka Soršaka - Sokija," pojasnjujejo v klubu.

Projekt 20 za 20

Projekt 20 za 20 je nastal v želji, da bi slovenskim otrokom dali priložnost in opremo za izobraževanje na področju glasbe. Ker so se šole soočale s pomankanjem glasbil, je Marko zavihal rokave ter začel z zbiranjem denarja za nakup glasbil, ki jih nato podari osnovnim šolam.

Ime 20 za 20 je nastalo potem, ko je bobnar skupine Elvis Jackson ob svoji 20 letnici delovanja na glasbeni sceni k sodelovanju povabil 20 slovenskih glasbenih izvajalcev, s katerimi so posneli dokumentarni DVD, katerega glavno sporočilo je, da velja vztrajati pri ciljih, ki si jih človek zada v življenju. Je pa projekt v zadnjih letih prerastel pričakovanja, v zadnjem času podjetja in posamezniki že kar sami pristopajo k projektu in darujejo sredstva ali inštrumente za šole. Projekt je pred časom podprl tudi predsednik republike Borut Pahor. V letošnjem letu je Soršak obdaril kar 34 osnovnih šol. Še zadnjo, 35. po vrsti bo obdaril v prihodnjih dneh v Izoli. Soršak pa obljublja, da bo delo nadaljeval tudi v letu 2017, pa četudi bankrotira, pristavi v smehu.

S poljubno donacijo lahko kupite tudi dokumentarni DVD, s tem denarjem pa se bodo kupila glasbila osnovnim šolam, ki so se na projekt tudi prijavile.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice