Podjetje Ocean Orchids iz Dobrovnika letos obeležuje že 15 let profesionalnega gojenja orhidej. S cvetjem so oplemenitili številne dogodke, ob jubileju pa bodo zdaj ob veliki noči okrasili tudi baziliko sv. Petra v Vatikanu.

Na predstavitvi velikonočnega krašenja vatikanske bazilike ob letošnji veliki noči sta Sabina Šegula in Peter Ribič predstavila podvig in material, ki ga bodo uporabili za okrasitev oltarja bazilike sv. Petra v Vatikanu

Največji krščanski praznik bo v letošnjem letu poseben, saj ga bodo krasile slovenske orhideje. Postavitev dekoracije je zasnovala Sabina, slovensko podjetje Ocean Orchids bo doniralo cvetje, podjetje Smithers Oasis-Adria pa je za ta namen izdelalo posebno podlago.

Bazilika bo ozaljšana s 320 slovenskimi orhidejami

To bo že 15. krasitev bazilike sv. Petra v Vatikanu, pri kateri Slovenca Sabina Šegula in Peter Ribič sodelujeta od leta 2011. 

Objekt bodo okrasili s 160 cascadami in 160 drugimi orhidejami, skupno torej s kar 320 rastlinami. Aranžma, ki sta ga pripravila danes in je na ogled v Tropskem vrtu Ocean Orchids, je isti, kot bo v Vatikanu.

Orhideje so baziliko resda krasile že v preteklosti, a tokrat bodo prvič slovenskega porekla. Logistika bo predstavljala kar precejšen izziv, kajti temperatura med transportom ne sme pasti pod 16 stopinj Celzija.

Kot sta dejala Sabina in Peter, gre za veliko čast in priznanje njunemu strokovnemu delu in Sloveniji, še posebej ponosni pa so na to, da so pri svojih prizadevanjih premagali Nizozemce. Načrtovano okrasitev bodo podrobneje predstavili v ponedeljek, na načrtovani novinarski konferenci.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bojan birsa (nepreverjen)

to je vse v redu in prav če dobi plačano, če pa to donira in nato prelije v ceno ostalim kupcem, da tudi meni, je gospod na našem koncu končal pravljico.....

Starejše novice