Hoditi ob progi ali neposredno ob njej ter mimo zapornic, ki se ravno spuščajo, ali so celo spuščene, je izjemno nevarno in tudi strogo prepovedano.

Policisti skupaj z zaposlenimi v Slovenskih železnicah že od pričetka šolskega leta izvajajo preventivni akciji Varna pot v šolo in Proti nepravilnemu prečkanju proge. Svoje delo so javnosti predstavili danes na potniškem vlaku, ki je ob 7.11 odpeljal iz Železniške postaje Ruše in je v Maribor prispel ob 7.39.

Vzporedno so policisti Postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor med 6.30 in 8.30, skupaj z delavci Slovenskih železnic, skrbeli za varno pot dijakov v šolo na Železniški postaji Maribor in opozarjali potnike na prepoved in nevarnost prečkanja železniških tirov, kjer je to prepovedano.

»Policija skozi vse leto opravlja naloge na vlakih, naše naloge so v tem primeru, da ugotavljamo prekrške, kazniva dejanja, pozorni smo na ilegalne migracije in tihotapsko blago,« o prisotnosti in nalogah policije na vlakih pravi Boris Lukežič, policijski  inšpektor v Oddelku za Splošne policijske naloge Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor.

Vlak, ki je prispel iz Ruš je pregledal tudi vodnik službenega psa policije za iskanje prepovedanih drog, ki pa teh ni zaznal.

Lani sicer je slovenskih železniških progah umrlo pet oseb, štiri pa so bile poškodovane. Prav tako pet ljudi pa je na progah izgubilo življenje letos do konca avgusta. Največ tragičnih nesreč zgodi prav zaradi neupoštevanja prometnih predpisov in nevarnega gibanja po progi in ob njej.

FOTO in VIDEO: PU Maribor

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice