Foto: MO Maribor
V Rošpohu pri Mariboru so pripadniki državne enote civilne zaščite pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi danes uspešno detonirali neeksplodirano ubojno sredstvo.

Center za obveščanje Republike Slovenije je v ponedeljek popoldne prejel prijavo o sumu najdbe neeksplodiranega ubojnem sredstvu na območju Rošpoha, so sporočili iz Mestne občine Maribor. Na območje najdbe so bile napotene pristojne službe, ki so potrdile, da gre za najdbo neeksplodiranega ubojnega sredstva.

Bombo naj bi med delom z bagrom odkril krajan Rošpoha, poroča 24ur.com.

Območje najdbe je bilo s strani policije zaprto. Na lokacijo so bili napoteni pripadniki Civilne zaščite Maribor, predstavniki regijske izpostave Uprave za zaščito reševanje Maribor, Policija, Reševalna služba A. Drolca ter pripadniki državne enote Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi sredstvi. Slednji so si ogledali teren ter izvedli identifikacijo ubojnega sredstva.

Ugotovili so, da gre za zažigalno bombo iz časa druge svetovne vojne, angleškega izvora. Najdbo so prestavili na varno lokacijo za izvedbo detonacije in jo danes uničili na samem kraju. Sledila je uspešna izvedba detonacije.

Nudenje požarne straže in pomoč policiji pri zavarovanju terena so izvedli gasilci Gasilske brigade Maribor v sodelovanju s PGD Kamnica.

»Ob tej priložnosti bi želeli obvestiti vse občane, da v kolikor najdete neeksplodirana sredstva, se jih ne dotikate, jih ne premikate in nemudoma obvestite Center za obveščanje na telefonsko številko 112,« ob tem še opozarjajo iz Mestne občine Maribor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DESNI ČETNIK (nepreverjen)

Moja baba je sex bomba in vsakega, ki bi jo poskušal aktivirati, ali uničiti bom na gobec

Starejše novice