Na mariborskem sodišču se začenja glavna obravnava zoper vodjo Gibanja Zedinjena Slovenija Andreja Šiška in soobtoženega Mateja Lesjaka, ki ju obtožnica bremeni ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve in pomoči pri tem dejanju.

Privrženci Andreja Šiška, vodje samooklicane Štajerske varde, so danes pred Okrožnim sodiščem v Mariboru poskrbeli za pravo filmsko sceno. Začetek glavne obravnave so pospremili s postrojem pred sodiščem, manjkala ni niti bela limuzina, iz katere je izstopil pripadnik Štajerske varde Ivan Bolfek.

Oba obtožena, vodja Gibanja Zedinjena Slovenija Šiško in soobtoženi Matej Lesjak, sta se nedavno na predobravnavnem naroku izrekla za nedolžna, na začetku glavne obravnave pa bosta podala svoja zagovora.

Sodnica Vanja Verdel Kokol je v marcu razpisala kar deset narokov, naslednji bo že jutri, kjer je pričakovati prve priče. Med njimi bodo na predlog tožilstva predvsem nekateri udeleženci lanskega postroja Štajerske varde v Apačah, kar je bil povod za začetek postopka zoper obtožena, Šiško pa je vse od jeseni tudi v priporu.

Šele med postopkom bo sodnica odločila, ali bo morda ustregla tudi zahtevam obrambe po zaslišanju vrha slovenske politike, med drugim premierja Marjana Šarca, predsednika Boruta Pahorja, nekdanjega premierja Mira Cerarja in vodje opozicije Janeza Janše.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
hugo boss (nepreverjen)

lahko bi se vsaj malo zgledovali po nemških nacionalsocialistih in si najeli dobrega dizajnerja. ker črne kavbojke, cenene mikice in šilt kape res niso za nikamor

ludvig (nepreverjen)

..nemške nacionalsocialistične uniforme je oblikoval Hugo Boss, skromnemu dizajnu uniform Varde verjetno botruje Zveza združenj borcev za vrednote NOB, ki pobere vse razpoložljiva sredstva, za tovrstne parade...

In reply to by hugo boss (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Nabasat v avtobus in peljat v Hrastovec!!!

a tak (nepreverjen)

a toti so iz pogrebnega podjetja maribor?

Anica Bidar (nepreverjen)

V imenu Andreja Šiška se zahvaljujem vsem državljanom Republike Slovenije za sodelovanje , ki so hote ali nehote udeležnci v resničnostnem šovu Resnična Resničnost. V samem šovu, ki ga je napovedal Andrej Šiško januarja 2017 sodelujete vsi slovenski državljani. Cilj šova je ozaveščanje in prebujenje naroda. Napoved šova na - / - https://www.facebook.com/100008215742746/videos/2338585826425253/

LudiRudi (nepreverjen)

Zamudili so pokop pusta .

Starejše novice