Ikea je danes odprla svojo prvo trgovino v Sloveniji, kot poudarjajo, ob strogem upoštevanju veljavnih epidemioloških ukrepov.

Za svoje kupce je danes ob 10. uri vrata odprla Ikea Ljubljana, prva trgovina švedske družbe v Sloveniji.

Trgovina se nahaja v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani in bo poslovala v skladu s strogimi epidemiološkimi ukrepi, vključno z nadzorom števila kupcev v trgovini in pogostim razkuževanjem prostora.

Poleg tega se bodo morali vsi obiskovalci za obisk predhodno registrirati na spletni strani Ikee in trgovino obiskati v izbranem terminu.

Otvoritev so simbolično obeležili z zasaditvijo drevesa. Na otvoritvi so bili prisotni med drugimi tudi izvršna direktorica družbe Ikea Jugovzhodna Evropa Sara Del Fabbro, vodja trga Ikea Slovenija Cas Lachaert, švedski ambasador za Slovenijo Dag Hartelius, župan Ljubljane Zoran Janković, in Jože Merm, predsednik upravnega odbora družbe BTC.

»Današnja otvoritev trgovine potrjuje zavezanost družbe Ikea Sloveniji in utira pot za nadaljnji poslovni razvoj na našem najnovejšem trgu. Danes, ko se soočamo z izzivi kot nikoli prej, smo navdušeni, da smo lahko pozdravili naše prve kupce v Ljubljani. To, da lahko Slovencem pomagamo uresničiti njihove velike sanje in želje pri življenju doma, je naša največja nagrada in privilegij,« je povedala Sara Del Fabbro, direktorica Ikee Jugovzhodne Evrope.

Obiskovalcev ogromno, navdušenje veliko

Prvi obiskovalci so bili nad novo trgovino navdušeni. Ljubljanska Ikea je ena izmed najbolj centralno lociranih trgovin Ikea na svetu.

Razteza se na 31.000 kvadratnih metrih in nudi nabor več kot 9500 dobro oblikovanih, funkcionalnih in kakovostnih izdelkov, izdelanih na trajnosten način po najnižji možni ceni. 

Trgovina ima 52 navdihujočih razstavnih prostorov, ki odsevajo naša spoznanja, kako živijo Slovenci in kakšne so njihove glavne potrebe, ko gre za opremljanje doma. 

Trgovino so zasnovali na trajnosten način, s sončnimi celicami in zelenjem na strehi, geotermalno črpalko za ogrevanje in sistemom za zbiranje deževnice, s čimer prispevajo k manjši porabi vode. 

Spletna trgovina Ikea

Danes je zaživela tudi spletna trgovina Ikea, ki bo kupcem iz vse Slovenije omogočila, da dobijo navdih ter naročijo dostavo izdelkov na dom. 

Poleg tega je švedski trgovec odprl tudi prevzemno točko v Ikona centru Maribor, kjer bodo kupci lahko prevzeli na spletu izbrane izdelke po nižji dostavni ceni.

400 novih delovnih mest

Celotna vrednost investicije podjetja Ikea v Sloveniji znaša 90 milijonov evrov. Poleg več kot 500 delovnih mest na področju gradbeništva ustvarjenih tekom gradnje, je Ikea zaposlila skoraj 400 ljudi.

Trgovina bo odprta med ponedeljkom in petkom od desete do osme ure ter v soboto od devete do osme ure. 

Restavracija in otroška igralnica Småland v skladu s trenutnimi epidemiološkimi ukrepi ostajata zaprti.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

OVČJI NAROD, IZ RADOVEDNOSTI SI OGLEDUJEJO TRGOVINO IN SI CELO REZERIVARAJO TERMIN AHAHAHAHA, MORALI BI NAREDITI TAKSO DA TISTI KI JE ŠEL ZGOLJ IZ FIRBCA TJA MALO ZIJAT IN SE PRI BLAGAJNI POJAVI BREZ ČESARKOLI MORA PLAČATI 50€ TAKSE ZA IDIOTIZEM

RK (nepreverjen)

To bi ti naredil ampak z tvojim umom ti nikoli ne boš imel te možnosti. Najhuje je, da se tega ne zavedaš.

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

BEEEEEE, VIRUS Z 99,5% MOŽNOSTJO PREŽIVETJA JE MED NAMI, HITRO DO LETA 2025 MASKE GOR IN SKRIVATE PRED LJUDMI DA VAS NE UBIJE

In reply to by RK (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Slovenceljni, zavedajte se, da ste ofce ... ofce za šišanje ... najprej prijava, nato v vrsto med gelenderje in končno, vsem v posmeh, šišanje ...

mucek macek (nepreverjen)

Slovenci smo res loji
Zjebemo Slovenijales
Zjebemo lesnino
zjebemo domačo lesno predelovalno industrijo
in gremo stat v vrste
da bi kupili lumpen proletarsko pohištvo
ki je resnićno narejeno za lumpen proletariat.
Vas niso naredili biki
vas so naredili voli
da ste brez jajc
Kaj mislite, da imajo, Janša, Jankovič, Pahor , in ostali ki kaj veljajo
ikeino pohištvo
Zato ga ne bom imel tudi jaz

I live (nepreverjen)

Vse so zjebali srbski komunisti iz slovenije so hoteli narediti srbijo!!!!nikoli vec-slovenija je od slovencev in nikoli vec srbija!!!!!tako ko so dali hrvati milosevicu po pi...i bomo ocitno morali narediti v sloveniji.

In reply to by mucek macek (nepreverjen)

I live (nepreverjen)

Vse so zjebali srbski komunisti iz slovenije so hoteli narediti srbijo!!!!nikoli vec-slovenija je od slovencev in nikoli vec srbija!!!!!tako ko so dali hrvati milosevicu po pi...i bomo ocitno morali narediti v sloveniji.

In reply to by mucek macek (nepreverjen)

Starejše novice