Pošta Slovenije želi na območju mariborske mestne občine zaprti pet poštnih poslovalnic, tudi tisto v Radvanju. Krajani so se danes dopoldne zbrali in glasno protestirali proti zaprtju poštne poslovalnice v njihovem kraju.

Krajane Radvanja je šokirala vest o tem, da namerava Pošta Slovenije v njihovem kraju zaprti poštno poslovalnico. Pošta je o nameri zaprtja poslovalnice do letošnjega poletja obvestila mestno četrt, nakar so se krajani organizirali in danes dopoldne protestirali pred poslovalnico, ki jo želijo ohraniti.

»Trije 'šalterji' vedno zasedeni, ne vem, zakaj bi zaprli«

Če so pred časom želeli še podaljšati delovni čas pošte, se zdaj bojijo, da bodo poštno poslovalnico izgubili. Najbližjo pošto bi nato imeli v Limbušu ali v mestu, kamor ne bi morali hoditi več peš, temveč z avtomobili ali mestnim avtobusom.

»Za starejše in invalide bo težko. Proti sem, da bi se zaprla. Kadarkoli sem prišel na to pošto, je bila vrsta na dveh linijah. Zato sem, da ostane. Tudi bankomata nimamo več, zdaj nam grozi, da ostanemo še brez pošte,« pripoveduje domačin Jože. »Za vse položnice, nakazila in pošiljanje pošte, ker poslujem z Nemčijo, pridem na to pošto. Zakaj bi to ukinili? Trije 'šalterji' so vedno zasedeni, ne vem, zakaj bi zaprli. Pa še turistični kraj je to in ni malo turistov tu,« pa dodaja Jože Zadravec.

»Mislila sem, da me hecajo«

»Prosimo pošto, naj nam ugodi. Dosti je starejših prebivalcev. Razlogu, da ni denarja, ne verjamem! Naj razporedijo denar, tako kot mi moramo razporediti svoje mizerne pokojnine preko meseca,« razlaga organizatorica protesta Erika Hercog, ki poudarja, da veliko Radvanjčanov nima svojih avtomobilov in bi po zaprtju te poštne poslovalnice morali za vse opravke v mesto.

»Poglejte, koliko starejših je tu v Radvanju. Radvanje ni malo. Kdo bo za vsako malenkost letel v mesto, tu smo si lahko vse porihtali. Šokirana sem bila. Sploh ne mislijo na ljudi. Ko sem slišala za zaprtje, sem mislila, da me hecajo,« je povedala krajanka Erna.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Glede na število protestnikov ni potrebe po Pošti ?

Starejše novice