Andrej Šiško je nekaj po 9. uri zakorakal na prostost ...

Andrej Šiško, nekdanji predsedniški kandidat in ustanovitelj paravojaške enote Štajerska varda, je odslužil osemmesečno zaporno kazen. Pred mariborskimi zapori so ga v postroju pričakali pripadniki Štajerske varde, zbrali so se tudi nekateri člani stranke Gibanje Zedinjena Slovenija, simpatizerji in podporniki.

»Ne smem govoriti v uniformi, ker me bodo še za to kaznovali,« je ob izpustu sprva povedal Šiško in opomnil, da ne govori v imenu Štajerske varde, ampak v imenu stranke Gibanja Zedinjena Slovenija. »Če bodo volitve, v kolikor naši ljudje, državljani in državljanke Republike Slovenije, Slovenci in Slovenke želijo sprememb, smo tukaj, je tukaj Gibanje Zedinjena Slovenija. Na volitvah se vidimo s temi Butalci. Upam, da bodo naši ljudje končno dojeli, da je treba nekaj narediti in se bodo odločili v velikem številu udeležiti teh volitev in bodo volili tiste, ki bomo naredili spremembe. Mi smo to že dokazali, da smo sposobni narediti spremembe, ti ljudje pa so pokazali, da so nesposobni,« je z govorom nadaljeval danes izpuščeni Šiško.

Zraven njegove bolezni, ki bi jo naj staknil v zaporu, je zbranim potarnal tudi o kaznih, ki so mu jih naložili v zaporu.

»Gospodje iz Ljubljane, bolniki, Butalci, saj veste, da je pust, so mi dali kazen. Zato, da so me z Osankarice pripeljali v Maribor v zapor, so mi dali 10.089 evrov kazen. Naredili so 2903 kilometrov in 545 ur. Potem sem dobil drugo kazen, ena je name osebno, ena je na politično stranko, ker nosim panterja na puloverju in kapi. Tega ne bi smel. Tega tudi ne razumem, ker to že konstantno nosim od leta 2000. Očitno so se odločili, da me bodo poskušali onemogočiti z nekimi kaznimi, ampak jim to ne bo uspelo. To samo pomeni, da so zelo nesposobni,« je povedal Šiško in dodal, da vard ne bodo razpustili in bodo z aktivnostmi nadaljevali.

»Od zmage do zmage naprej,« so njegovi privrženci in simpatizerji vzklikali po Šiškovem govoru, kot poklon svojemu vodji.

Zbrana druščina se je odpravila se na Trg generala Maistra, kjer je Ivan Bolfek, tako imenovani general Štajerske varde, Šiška pozval k pozdravu, a je slednji le potarnal, da je bolan in bi raje spil topel čaj.

Spomnimo. Andrej Šiško je bil obsojen na osem mesecev zapora zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, ki jih je večinoma že odslužil že s priporom.

Do pravnomočnosti sodbe ga je mariborsko sodišče izpustilo in ga kasneje decembra prejšnjega leta pozvalo, da se mora zglasiti v zaporu, a je takrat oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni. 

Po njegovem mnenju mu je bil poziv vročen prepozno in napačno, hkrati pa je spomnil, da je že v priporu prestal več kot 80 odstotkov kazni. Mariborsko sodišče je njegovo prošnjo zavrnilo. Ker bi se moral Šiško na začetku decembra zglasiti v zaporu in ga tam niso dočakali, je za njim policija razpisala tiralico.

Njegova aretacija je sledila 4. januarja letos pri Treh žebljih na Osankarici na Pohorju, kjer je potekala tradicionalna slovesnost ob 77. obletnici zadnjega boja Pohorskega bataljona. Tam je bil Šiško prisoten z nekaterimi člani varde, aretirali pa bi ga naj policisti v civilu po tem, ko je hotel priti do predsednika republike Boruta Pahorja

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Škrat Bolfenk je pričakal svojega idola . Mahnič in Ivan .

JLajević (nepreverjen)

pa ovi su nas premagali 91 leta
A mi smo pobegli iz slovenije kao kurbe s plesa

In reply to by LudiRudi (nepreverjen)

Nisu bili ovi (nepreverjen)

... pa sada moze da pobedi na izborima

In reply to by JLajević (nepreverjen)

zedinjena slovenija (nepreverjen)

Prepričan sem, da bomo prišli v parlament !!!

In reply to by Nisu bili ovi (nepreverjen)

Črna legija 1943 (nepreverjen)

Živel sisko.....

Zaslovenijo (nepreverjen)

Spet med nami. Hvala bogu en ki se postavil za nas slovence in meša štrene komunistom, ki bi rada zafurali in prodali Slovenijo. Oni dobijo po vsakem migrantu 10.000e mi jih pa nqj sprejemamo. Domov si jih naj pelje vsak ki si želi teh ilegalcev, posiljevalcev oz migrantov

Starejše novice