Ponekod po Sloveniji, tudi na Štajerskem, se sneg oprijema cestišč. Ne odpravljajte se na pot brez ustrezne zimske opreme.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se ponekod po Sloveniji sneg oprijema cestišč. Voznikom priporočajo previdno vožnjo, na pot pa se nikar ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme.

Ob snegu, ki je zjutraj pobelil ceste, voznike pozivaJo k strpni in previdni vožnji tudi iz Policijske uprave Maribor.

»Na pot se odpravite pravočasno, vožnjo prilagodite razmeram na cestah in vozite na ustrezni varnostni razdalji. Na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila, ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Take situacije so zelo nevarne na vseh cestah in za vse udeležence - tudi pešce, kolesarje - predvsem pa zunaj naselij in na avtocestah, kjer lahko led, ki prileti z vozila, zaradi višjih hitrosti prebije tudi vetrobransko steklo in hudo poškoduje udeležence. Zaradi ledu na zadnjem, stranskem ali celo prednjem steklu voznik ne more pravočasno opaziti niti pešca, ki prečka vozišče, niti vozil, ki se vključujejo v promet. Prav tako nima pregleda nad dogajanjem v cestnem prometu, zato vsem voznikom svetujemo, naj pred vožnjo obvezno očistijo vozilo,« opozarjajo mariborski policisti.

Ponekod so na cestah tudi plužne in posipne skupine, ki upočasnjujejo promet.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice